Βουτυράτες πατατόπιτες

Υλικά

για τη ζύμη

2 ποτήρια ζεστό γάλα
1 συσκευασία στιγμιαίας μαγιάς
Προσθέτω 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Προσθέστε 4 φλιτζάνια αλεύρι ελεγχόμενο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση της πατάτας
Βράζω 1 κιλό πατάτες κομμένες
Μισό ποτήρι γάλα
Τρίβω 350-400 γρ. Τυρί τσένταρ
Προσθέτω 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

μέγεθος ποτήρι νερού = 200 ml

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνω το γάλα την μαγιά, και την ζάχαρη και ανακατεύω να διαλυθεί.
Προσθέτω το αλεύρι σταδιακά και το αλάτι και αρχίζω να ζυμώνω (ρίχνω λίγο λάδι στα
χέρια μου να μην κολλάει η ζύμη) μεχρι να πάρουμε μια μαλακή και να μην κολλάει στα
χέρια.


Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.

Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε σε πουρέ και προσθέτουμε το γάλα στο πουρε.
Προσθέτω το τυρί στον πουρέ και ανακατευουμε.

Λαδώνουμε το πάγκο μας βγαζουμε την ζύμη και την ζυμώνουμε ελαφρώς και την κάνουμε ένα μπαστούνι και την κόβουμε σε 3 ισα μερη και πλάθουμε σε μπάλες.
Επιπλέον κάνουμε και 3 μπάλες απο την γέμιση με τον πουρε.

Ανοίγουμε τα ζυμαράκια με τα χέρια σε μέγεθος 22-23 εκ βάζουμε στην μέση την μπαλα
πατάτας και κλεινουμε σαν πουγκί

και την πλατιαζουμε με τα χέρια και μετα την βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και την ανοίγουμε ακόμη με τα χέρια την πατατόπιτα και κάνουμε μια τρύπα στην μέση.


Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 250 βαθμών
Μόλις το βγάλω από το φούρνο, το λιπαίνω ζεστό με βούτυρο και γίνεται μαλακή.

Καλή Απολαυση

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο Αφράτο και Μαλακό Κέικ Μαργαρίτα
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με νόστιμη γέμιση καρύδας