Υπέροχη Πουτίγκα με βελούδινη κρέμα

Υλικά:

10 αυγά χωρισμένα κρόκοι με ασπράδια 
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα
1/2 φλυτζάνι φρυγανιά κοπανισμένη
1 κ.γ.κανέλα
1 κ.γ.γαρίφαλο
1 κ.γ.κακάο
2 βανίλιες 
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Κρέμα πατισερί:
1 κιλό γάλα
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας κόρν Φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 βανίλια
2 κρόκους αυγών.

Σιρόπι:
2 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό 
Φλούδα από ένα πορτοκάλι.

Εκτέλεση:

Βράζουμε το σιρόπι για 6 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.Ανακατεύουμε μέσα το καρύδι,την φρυγανιά,τα μπαχαρικά ,τις βανίλιες και το ξύσμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.Ενώνουμε προσεχτικά τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Περιχύνουμε την καρυδόπιτα ζεστή με το κρύο σιρόπι.

Κρέμα πατισερί:
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κόρν Φλάουερ με το αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε .
Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο,την βανίλια,τους κρόκους.Την αφήνουμε να κρυώσει και την ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.
Πασπαλίζουμε με καρύδι!!
Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

 

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο με έτοιμα Φύλλα και σπιτική κρέμα γάλακτος στο ταψί
Επόμενο άρθροΓιουβέτσι με χοιρινό…θα γλείφετε τα δαχτυλά σας