Πατατοκεφτέδες με μπέικον

Συστατικά

Πατάτες (για πουρέ) 2
Κρεμμύδι (σε ​​κύβους) 1/2
Μπέικον (κομμένο σε κύβους) 3 τεμάχια
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού (ή προαιρετικά)
Κορν φλάουρ 2 κουταλιές της σούπας
Μαύρο πιπέρι προαιρετικό
Το νερό προαιρετικό

Εκτέλεση

1. Βράστε τις πατάτες μέχρι να μπορουν να τρυπηθούν με πιρούνι εύκολα.
Αφαιρέστε σε ένα μπολ και πολτοποιήστε, πολτοποιήστε μέχρι να γίνει κρεμώδες και αφράτο.
2. Ζεσταίνετε το τηγάνι σε μέτριο επίπεδο, βάζετε το μπέικον και το κρεμμύδι σε κύβους, τηγανίζετε για 2-3 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Τα βγάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν.

3. Βάλτε το κρύο μπέικον και το κρεμμύδι στο πουρέ πατάτας με μαύρο πιπέρι, κορν φλαουρ, νερό ανακατέψτε καλά.


(Συμβουλές: αν το μείγμα είναι πολύ χαλαρό προσθέστε καλαμποκάλευρο, πολύ στεγνό προσθέστε νερό με μικρό κουτάλι)
4. Πάρτε με το χέρι δόσεις από το μείγμα και κάντε τους κεφτέδες σε μια μπάλα και στη συνέχεια ισιωστε τους σε πάχος σχεδόν 0,5 εκατοστά για τον καθένα.
5. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και μετά αλλάζουμε στην άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει επίσης.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Michael Emma

Προηγούμενο άρθροΦετόπιτα η πίτα της Γιαννούλας
Επόμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο