ΥΛIΚΑ

Για το κέικ:

  • 6 αυγά, χωρισμένα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το σιρόπι:

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 4 κ.σ φρέσκο χυμό λεμονιού
  • τη φλούδα από 1 λεμόνι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμάστε πρώτα το σιρόπι. Προσθέστε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα και αφήστε τη ξεσκέπαστη. Ρυθμίστε τη θερμότητα στο μέσο και βάλτε το μίγμα να βράσει. Στη συνέχεια, αποσύρετε την κατσαρόλα  από τη φωτιά και αφήστε τη στην άκρη.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.

Προσθέστε τα ασπράδια αυγού, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να σχηματιστούν άκαμπτες κορυφές.

Προσθέστε τους κρόκους αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα άλλο μεγάλο μπολ και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστεί καλά το μίγμα. Ρίξτε σιγά – σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ , το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Ελέγξτε τις  πλευρές του μπολ μερικές φορές, ώστε να συνδυάζονται όλα τα συστατικά.

Ρίξτε απαλά το μίγμα του λευκού αυγού στο μίγμα των κρόκων χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα από καουτσούκ. Ρίξτε το όλο μαζί  στο προετοιμασμένο ταψί  και τοποθετήστε το στο κέντρο του φούρνου.

Ψήνετε περίπου 55-60 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα τοποθετημένη στο κέντρο. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για λίγο, περίπου πέντε – έξι λεπτά και στη συνέχεια κόψτε το κέικ σε τετράγωνα ή ρόμβους. Ρίξτε το σιρόπι ταψί και αφήστε το κέικ να μουλιάσει για τουλάχιστον τριάντα λεπτά πριν το σερβίρετε. Σερβίρετε υπέροχα με παγωτό βανίλια ή μαστίχα.

Προηγούμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου με Κρέμα Τυριού και Καραμελωμένου Γάλα…
Επόμενο άρθρο7 Σημάδια ότι έχετε έλλειψη Βιταμίνης D, που πρέπει να λάβετε υπόψη σας!