Cheesecake με μανταρίνια!

Γεια σας, μοιράζομαι μαζί σας ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο cheesecake με μανταρίνια! Ένα αγαπημένο γλυκό όλης της οικογένειας στις γιορτές. Φρέσκο, ελαφρύ, πολύ νόστιμο και όχι περίπλοκο στην προετοιμασία. Όχι ψήσιμο!

Υλικά

Για την βάση:

400 γρ μπισκότα με καρύδια
50 ml. γάλα

για κρέμα:

500 γραμμάρια ρικότα
400 γρ κρέμα γάλακτος
200 ml. γάλα
2 κ.σ. (ίση) ερυθριτόλη (μπορεί να αντικατασταθεί με γλυκαντικό της αρεσκείας σας)
30 γρ ζελατίνη
200 ml. χυμό μανταρίνι
ξύσμα λεμονιού

Για τη στρώση ζελέ:

600 γρ μανταρίνια (ξεφλουδισμένα)
2 κουτ ερυθριτόλη
20 γρ ζελατίνη
τζίντζερ
το χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Ετοιμάστε μια κατάλληλη φόρμα για ένα κέικ (τσερκι), το κάτω μέρος και τα τοιχώματα που αποσπόνται τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Τρίβουμε τα μπισκότα σε ψίχουλα και τα απλώνουμε στη φόρμα. Προσθέτουμε λίγο γάλα πιέζοντας απαλά τα μπισκότα με μια σπάτουλα σιλικόνης ώστε να συμπιεστούν καλά. Προσπαθήστε να αποκτήσετε ένα επίπεδο και πυκνό στρώμα, πάχους περίπου 1-1,5 cm.

Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Για να το κάνετε αυτό, ανακατέψτε το γάλα και τη ζελατίνη σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, αλλά δεν το αφήνουμε να βράσει. Μόλις διαλυθεί η ζελατίνη, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα υπόλοιπα προϊόντα κρέμας. Προσθέτουμε το κρυωμένο γάλα με τη ζελατίνη και χτυπάμε ξανά. Ρίχνουμε την κρέμα που προκύπτει στη φόρμα και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.
Κατά την προετοιμασία της στρώσης ζελέ, αποθηκεύστε το ημιτελές κέικ στο ψυγείο.
Στο μπλέντερ αλέθουμε τα ξεφλουδισμένα μανταρίνια. Στη συνέχεια περάστε από ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τις φλούδες. Διαλύουμε τη ζελατίνη στον στραγγισμένο χυμό και ζεσταίνουμε ξανά σε μέτρια φωτιά χωρίς να βράσει

Ανακατεύουμε όλη την ώρα. Όταν είναι έτοιμο, προσθέστε μια πρέζα τζίντζερ, χυμό λεμονιού και γλυκαντικό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Περιμένουμε να κρυώσει το μείγμα και περιχύνουμε το κέικ που θα κάνει την τελευταία του στρώση.
Βάλτε το στο ψυγείο για μια νύχτα ή τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρετε.

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει με φέτα
Επόμενο άρθροΑμυγδαλωτα με 5 υλικά θα γίνουν η νέα σας αγαπημένη γλυκιά απόλαυση!