Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 1/4 φλυτζανιών συν 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζάνι αραβοσίτου γιώτης
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού συν 1/8 κουταλάκι  αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 4 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο λεμόνι ξύσμα
  • 4 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο κομμένο σε τεμάχια
  • 4 μεγάλα αυγά χωριστά
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC στις αντιστάσεις και βουτυρώνετε την ταρτιέρα ή ένα ταψί 25×25. Στρώνετε το φύλλο σφολιάτας στο ταψί ή την ταρτιέρα και  ανασηκώνετε τις άκρες ώστε να καλυφθούν και τα τοιχώματα. Βάζετε από πάνω μια λαδόκολλα και τη γεμίζετε με ρύζι.

Ψήνετε τη σφολιάτα για 15 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο, αφαιρείτε τη λαδόκολλα με το ρύζι και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 – 10 λεπτά ακόμη. Αν δείτε ότι φουσκώνει η σφολιάτα, την τρυπάτε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία για να καθίσει. Βγάζετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει. Μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180oC.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε μαζί 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη, τη κρέμα αραβοσίτου, 1/4 κουταλιού της σούπας αλάτι, 1 1/2 φλιτζάνια νερό, χυμό λεμονιού και ξύσμα, βούτυρο και κρόκους αυγών. Βάζετε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά, χτυπώντας συνεχώς, περίπου 5 λεπτά. Σιγοβράστε για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να πήξει η κρέμα και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ρίξτε τα ασπράδια των αυγών, και 1/8 κουταλιού της σούπας κορν φλάουρ. Ανακατέψτε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και χτυπήστε δυνατά μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα, περίπου 2 λεπτά.

Πάνω από τη ψημένη σφολιάτα ρίχνουμε την κρέμα (η οποία έχει γίνει χλιαρή) και τελειώνετε με την μαρέγκα απλώνοντας ομοιόμορφα. Ψήστε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία. Σερβίρετε την λεμονόπιτα παγωμένη  ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Προηγούμενο άρθροΜπαμπάδες με κρέμα σαντιγί !!!
Επόμενο άρθροΑπολαυστικές Τυροκροκέτες για τα παιδιά….και όχι μόνο