Φονταν Αμυγδάλου

Συστατικά:

5 1/2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
1 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
5 ασπράδια αυγών
1 μπουκάλι (43ml) εκχύλισμα αμυγδάλου
1 Μπολ με ζάχαρη άχνη για το πασπαλισμα
15 gr λικέρ αμαρέτο (αν θέλετε)
Πρέζα αλάτι (αν θέλετε)

Οδηγίες ψησίματος:

1. Ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου με τη ζάχαρη καλά.
2. Παίρνετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε ή χρησιμοποιήστε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
3. Καλύτερα τα ασπράδια να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
4. Ανακατέψτε το μπουκάλι εκχύλισμα αμυγδάλου με ασπράδια αυγού
5. Παίρνετε τα ασπράδια και ανακατεύετε απαλά με το αλεύρι αμυγδάλου.
6. Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού Amaretto εάν θέλετε.
7. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα
8. Πάρτε ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα και κυλήστε το στο χέρι σας μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα.

9. Παίρνετε μπαλάκια αμυγδάλου και τα κυλάτε σε ζάχαρη άχνη καλύπτοντας εξ ολοκλήρου.
10. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αν θέλετε, βάζετε ένα αμύγδαλο πάνω από τα φονταν αμυγδάλου.
11. Πιέστε απαλά το πάνω μέρος των μπάλων μία φορά στο δίσκο.
12. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
13. Ψήστε όχι περισσότερο από 10-12 λεπτά, αλλά ελέγξτε μετά από 10 λεπτά για ένα χρυσαφί χρώμα που είναι ενδειξη
εάν είναι έτοιμα. Πολύ ωρα στο φούρνο και θα είναι σκληρά.
14. Ακουμπήστε τα σε μαι σχάρα να κρυωσουν και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη για οπτικό αποτέλεσμα και φυσικά γεύση.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΝόστιμη μηλόπιτα που λιώνει στο στόμα σας 😋 για ένα γρήγορο και εύκολο σνακ.
Επόμενο άρθροΚίτρινο τυρί ψημένο σε τηγάνι