Φωλιές με καταΐφι και με κρέμα πατισερί

Χρειαζόμαστε

250 γραμμάρια φύλλο καταΐφι
100 gr βούτυρο λιωμένο
και για την κρέμα πατισερί χρειαζόμαστε μισό λίτρο γάλα
50gr corn flour
3 κρόκους αυγών
1 βανίλια 50gr
βούτυρο
και μισό ποτήρι ζάχαρη.
Για το σιρόπι
100 gr ζάχαρη
160 γραμμάρια νερό
30 γραμμάρια λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Για το σιρόπι: Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει για 4 λεπτά και μετά ρίχνουμε και το λικέρ μέσα, ανοίγουμε το φύλλο καταΐφι καλά (σαν να το ξεμπλέκουμε) μέσα σε ένα μπολ.  Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω λιωμένο μέσα στο μπολ και το ανακατεύουμε με όλο το καταΐφι να πάει παντού το βούτυρο και στην συνέχεια βάζουμε στις φόρμες μία μικρή ποσότητα και το πιέζουμε στα τοιχώματα και κάτω ώστε να δημιουργήσουμε μία φωλιά

τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν μόλις βγούνε τις σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι της σούπας σιγα σιγά αφού τις βγάλουμε από τα φορμάκια .

Φτιάχνουμε την κρέμα πατισερί ζεσταίνουμε το γάλα ρίχνουμε τη βανίλια τη ζάχαρη και τους κρόκους και τελευταία το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και το βούτυρο τη σκεπάζουμε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα και όταν παγώσουν οι φωλιές βάζουμε από πάνω την κρέμα πατισερί και διακοσμούμε με ότι θέλουμε

Καλή σας επιτυχία

της Ioanna Panagiotopoulou

Προηγούμενο άρθροΛαζάνια με λαχανικά τυριά και ζαμπόν τέλεια!!😋
Επόμενο άρθροΝηστίσιμο κέικ – πολύ πετυχημένο, ελαφρύ και νόστιμο