Φωλιές με φύλλο κρούστας και ξηρούς καρπούς

Συστατικά:

1 συσκευασία έτοιμo φύλλο για μπακλαβά
150 γραμμάρια λιωμένου βουτύρου
200-300 γραμμάρια θρυμματισμένων καρυδιών και φυστικιών

Για το σιρόπι:
400 γρμ. νερό
450 γρμ. ζάχαρη
100 γρμ. μέλι
1 ξηλάκι κανέλα
4-5 γαρυφαλλάκια
1 κουτ. γλ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Παίρνουμε 2 φύλλα και σκεπάζουμε τα υπόλοιπα και τα βάζουμε στον πάγκο μας.
Βουτυρώνουμε το πάνω φύλλο καλά

και μετα βάζουμε τον πλάστην στην μία άκρη και το τυλίγουμε πάνω στο πλάστη αλλά σταματαμε να το τυλίγουμε περίπου 8-10 εκ πριν το τέλος.


Το σουρώνουμε με τα χέρια προς το κέντρο του πλάστη και μετα το σπρώχνουμε να βγει
απο τον πλάστη.


Ενωνουμε τις 2 άκρες και το φύλλο που δε το τυλιξαμε στο τέλος το κάνουμε σαν βάση
της “φωλίτσας” που σχηματίσαμε και το βάζουμε μέσα σε ένα πυρέξ, και συνεχίσουμε με τα
υπόλοιπα φύλλα.

Γεμίζουμε τις φωλιές με το μείγμα καρύδι-φυστίκι και μετα αλειφουμε με βουτυρο τις φωλιές

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά. 

Σιρόπι:
Βάζουμε σε κατσαρόλα την ζάχαρη, το νερό, την κανέλα, και τα γαρύφαλλα, και βράζουμε για 2 λεπτά από την ώρα του βρασίματος.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε το μέλι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε,
και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Θέλουμε ένα σφιχτό σχετικά σιρόπι, βαρύ, διότι εάν είναι ελαφρύ, θα μαλακώσει το φύλλο
και δεν θα μπορούμε να σηκώσουμε την φωλιά για να την σερβίρουμε.

Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο σιροπιάζουμε επί τόπου με το κρύο σιρόπι και συμληρώνουμε λίγο μείγμα ξηρών καρπών από πάνω

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΚρεμμυδόπιτες…είναι απίθανες
Επόμενο άρθροΠρασόπιτα με κιμά…είναι γλύκισμα