Συστατικά:

1/2 φλιτζάνι ζεστό πλήρες γάλα (40-45 βαθμούς C)
1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό (40-45 βαθμοί C)
2 1/4 κουταλάκια του γλυκού ενεργή ξηρή μαγιά
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι 
6 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο αυγό
3 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε γάλα, νερό, μαγιά, 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη και αλάτι σε ένα μικρό μπολ. αφήστε το να γίνει αφρώδες, περίπου 5 λεπτά.

Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ που έχει το σύρμα για χτύπημα, βάλτε το βούτυρο και και τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη που έχουν απομείνει σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει μία κρέμα περίπου 2-3 ​​λεπτά. Ρίχνουμε μέσα και χτυπάμε στο αυγό μέχρι να συνδυαστεί καλά. Χτυπάμε το μείγμα μαγιάς και 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα σχηματιστεί.
Χρησιμοποιώντας τώρα το γάντζο στο μίξερ, προσθέστε σταδιακά τα υπόλοιπα 1 – 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ομαλή μπάλα ζύμης. Η ζύμη θα πρέπει να είναι ελαστική και ελαφρώς κολλώδης στην αφή. Αυξήστε την ταχύτητα σε μέση-υψηλή και χτυπήστε για 3 λεπτά.
Λαδώστε ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε μέσα τη ζύμη και στρέφοντας την ζύμη να λαδωθεί παντού. Σκεπάστε και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 8 ώρες ή για μια νύχτα.
Απαλά ξεφουσκώστε την ζύμη χτυπώντας την  προς τα κάτω. Πλαστε την ζύμη να γίνει σαν μπαστούνι 40 εκ. Κόβουμε σε 15 τεμάχια , βάζοντας κάθε κομμάτι στο ταψί και στη συνέχεια το διαμορφώνουμε σε μια μπάλα.
Λαδώστε ένα ταψί 20 × 30 εκ. Τοποθετήστε τις μπάλες ζύμης στο προετοιμασμένο ταψί. Καλύψτε με ένα καθαρό πανί και αφήστε να σταθεί σε ζεστό σημείο έως ότου η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 30-45 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Τοποθετήστε το σε φούρνο και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 18-22 λεπτά και βουρτσίστε με το λιωμένο βούτυρο.


Σερβίρετε ζεστό.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια τραγανά με παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΤο τέλειο σουβλάκι κοτόπουλο…σπιτικό