Κολοκυθάκια τραγανά με παρμεζάνα

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες 
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι με μέτρια-υψηλή φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε την φρυγανιά και την παρμεζάνα και αφήστε στην άκρη.
Αλευρώστε τα κολοκυθάκια

και βυθίστε τα σε αυγά

και στη συνέχεια βυθίστε το μείγμα με την φρυγανιά και την παρμεζάνα, πιέζοντας για καλυφθούν καλά.

Βάλτε τα κολοκυθάκια στο τηγάνι, 5 ή 6 κάθε φορά, και μαγειρέψτε μέχρι ομοιόμορφα έως ότου γίνουν χρυσά και τραγανά, περίπου 1 λεπτό σε κάθε πλευρά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα.
Σερβίρετε αμέσως.

Συμείωση

Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με σάλτσα τζατζίκι

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλα στο τηγάνι με πατάτες
Επόμενο άρθροΨωμάκια Βουτύρου