Γλυκό Ψυγείου με κρέμα και σφολιάτα

Υλικά

– 1 ρολό φύλλο σφολιατα 230g

• Για την κρέμα:
– 1 αυγό
– 60 γραμμάρια ζάχαρης
– βανιλίνη
– 10 γραμμάρια αλεύρι 00
– 200 ml γάλακτος
– 30 γραμμάρια βουτύρου
– 200 ml κρέμα γάλακτος

• Να διακοσμήσω:
– Φιλε αμυγδάλου (70g)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το γλυκό μας ανοίγουμε τη σφολιάτα επάνω στον πάγκο μας και κόβουμε σε λωρίδες των 2 εκατοστών στησυνέχεια τοποθετούμε τις λωρίδες σφολιάτας σε ένα ταψί φούρνο που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος σε απόσταση περίπου 1 με 2 cm σε κάθε λωρίδα και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το αυγό τη ζάχαρη το αλεύρι τη βανίλια και ξεκινάμε να ανακατεύουμε μεμία μαρίζ έως ότου πάρουμε μία λεπτή κρέμα. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύουμε και τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε
το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί με την κρέμα στη συνέχεια αδειάζουμε την κρέμα μέσα σε ένα γυάλινο μπολ τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη η οποία εφάπτεται πάνω στην κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο.

Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγί.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και τη ρίχνουμε μέσα στη σαντιγί κουταλιά-κουταλιά ενώ χτυπάμε με το μίξερ για να ενσωματωθεί και συνεχίζουμε έως ότου εξαντληθεί όλη η κρέμα.

Στρώνουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο μας και απλώνουμε τρεις κουταλιές της κρέμας σε ένα παραλληλόγραμμο τοποθετούμε επάνω στην κρέμα 6 από τις ψημένες ράβδους σφολιάτας κολλητά η μία στην άλλη και από πάνω ξανά τοποθετούμε πάλι κρέμα.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία έως ότου σχηματίσουμε τέσσερα επίπεδα. στο τέλος με τη βοήθεια του χαρτιού τυλίγουμε σε ρόλο όλο το γλυκό μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο το καλύπτουμε με φιλέ αμυγδάλου και το γλυκό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό Χοιρινό με πουρέ πατάτας
Επόμενο άρθροΣπιτικό κέικ με σπιτική κρέμα βανίλιας και καρύδια