Συστατικά

170 γρ Φρουι ζελέ φράουλα

2 φλιτζάνια βραστό νερό
2 1/2 φλιτζάνια αλατισμένα μπισκοτάκια (μετρημένα πριν από τη σύνθλιψη)
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
8 κουταλιές σούπας βούτυρο

Γέμιση
220 γρ τυρί κρέμα 
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 
220 γρ σαντιγή αποψυγμένη
450 γρ φρέσκιες φράουλες κομμένες σε φέτες

Οδηγίες
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 ° C. Ανακατέψτε το φρουι ζελέ σε 2 φλιτζάνια βραστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως. 

Αφήστε την στην άκρη για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Συντριψτε 2 1/2 φλιτζάνια κουλούρια μέσα σε μια πλαστική σακούλα, χρησιμοποιώντας έναν πλάστη.

Σε ένα μεσαίο σκεύος, λιώστε 8 κουταλάκια σούπας βούτυρο και στη συνέχεια προσθέστε 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατέψτε. Ανακατεύουμε μέσα τις θρυματισμένες μπατονέτες.

Στρώστε σε ένα πυρέξ το μείγμα πατωντας το ομοιόμορφα να απλωθεί σε όλο το σκευος και ψήνετε για 10 λεπτά στους 170 ° C, στη συνέχεια το ψύχεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν τα κουλουράκια έχουν κρυώσει, χρησιμοποιήστε έναν ηλεκτρικό μίξερ για να κτυπήσετε τυρί κρέμα και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη σε μεσαία / υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο και λευκό.

Ρίξτε μέσα την σαντιγύ και ανακατέψτε έως ότου γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.

Απλώστε το μείγμα στο πυρέξ με τις θρυματισμένες και ψημμένες μπατονέτες, και απλώνεται μέχρι τα άκρα για να δημιουργήσετε μια στεγανή σφράγιση. Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.

 

Καθαρίστε και κόψτε σε φέτες τις φράουλες και στη συνέχεια ανακατεύετε μέσα στον υγρό ζελέ φράουλας. Ρίξτε και απλώστε το μίγμα ζελέ φράουλας ομοιόμορφα πάνω από το δροσερό τυρί κρέμα και ψύξτε μέχρι να σφίξει το ζελέ (2-4 ώρες).

Με αγάπη, Natasha

Προηγούμενο άρθροΣπέσιαλ Υπέροχος Γευστικός Μουσακάς
Επόμενο άρθροΤα πιο αφράτα Donuts με μαρμελάδα ή σοκολάτα