Το μυστικό για μια επιτυχημένη σούπα

Το μυστικό επιτυχίας, είναι ένας σπιτικός ζωμός. Σιγοβράζοντας για αρκετή ώρα κόκκαλα από κοτόπουλο, γαλοπούλα, αρνί ή μοσχάρι, ανακατεμένα με μια χούφτα από χοντροκομμένα λαχανικά, όπως καρότα, κρεμμύδια, σέλινο, αλάτι και καρυκεύματα, θα έχετε έτοιμη τη βάση για μια θρεπτική και απόλυτα υγιεινή σπιτική σούπα. Ο ζωμός αυτός μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο ή την κατάψυξη για αρκετό καιρό.

Πατατόσουπα με κρεμμύδι

Υλικά:

2 κουταλιές ελαιόλαδο

4 πατάτες

1 μεγάλο ­κρεμμύδι

2 πράσα (χρησιμοποιείτε μόνο το άσπρο μέρος)

4 φλιτζάνια νερό

1/2 φλιτζάνι γάλα ­συμπυκνωμένο

1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο

μαϊντα­νός

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, βάζετε λάδι και σοτάρετε τις πατάτες, το κρεμμύδι και τα πράσα χοντροκομμένα. Προσθέτετε το νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-35΄. Βάζετε το μείγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε έως ότου γίνει παχύρρευστη κρέμα. Στη συνέχεια, το ρίχνετε και πάλι στην κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτε­τε το γάλα και το τυρί και αφήνετε να σιγοβράσει για 2-3΄. Κατεβάζετε από τη φωτιά, γαρνίρετε με μαϊντανό ή ­άνηθο και σερβίρετε.

Σούπα με κριθαράκι, λαχανικά και μοσχάρι

Υλικά:

Δείτε Εδώ τις Επόμενες

Προηγούμενο άρθροΠατάτες με Μουστάρδα
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμες πίτες χωρίς φύλλο!