Τουλούμπες

Advertisement

Υλικά

Ζύμη:
4 αυγά αν είναι μεγαλύτερα, αν είναι μικρότερα από 5 κομμάτια,
2 ποτήρια νερό / 400ml,
μισό ποτήρι λάδι,

250 γρ αλεύρι,
πρέζα αλάτι,
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη,
1 λίτρο λάδι τηγανίσματος

Σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη,
3 ποτήρια νερό / 600ml,
μια -δυο φέτες λεμονιού
Σημείωση: Το σιρόπι πρέπει να προετοιμαστεί την προηγούμενη μέρα και να αφεθεί να σταθεί τουλάχιστον όλη τη νύχτα,
για να κρυώσει εντελώς. Αυτή η λεπτομέρεια είναι πολύ σημαντική!

Προετοιμασία:

Βάζουμε νερό, λάδι, ζάχαρη, αλάτι σε λίγο βαθιά κατσαρολα και αφήνουμε να βράσει. Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και ανακατέψτε το αλεύρι σε αυτήν. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί ένα στερεό μείγμα σε σχήμα μπάλας.
Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, χτυπήστε τα αυγά ξεχωριστά σε ένα μπολ και, στη συνέχεια, προσθέστε τα στη ζύμη. Μετά από αυτό, κάποιος μπορει να ανακατεύει ξανά με ένα ξύλινο κουτάλι, εγώ χρησιμοποίησα ένα μίξερ, και είναι πιο γρήγορο και εύκολο, γι ‘αυτό σας το συνιστώ !
Έτσι, ανακατέψτε καλά τα αυγά με τη ζύμη μέχρι να έχετε μια πιο απαλή μεταξένια δομή της ζύμης.
Γεμίστε μια συρριγγα για τουλούμπες με αυτή τη ζύμη. Τώρα πρέπει να σας “πω”, εάν δεν έχετε σύριγγα χρησιμοποιήστε αυτήν που έχετε για σαντιγί και τα κοβετε με ψαλίδι στο μέγεθος που τα θέλετε. Προτείνω λοιπόν, αν θέλετε πραγματικές τουλουμπες, πάρτε να εχετε τη σωστή σύριγγα γι ‘αυτές.

Advertisement

Ρίξτε ένα λίτρο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα. Και να το τονίσουμε αυτό ότι είναι σημαντικό – να πιέσουμε τις τουλουμπες έξω από τη σύριγγα στο κρύο λάδι.
Μην το μπουκωνετε γιατί το μέγεθός τους θα διπλασιαστεί κατά το τηγάνισμα, οπότε αφήστε τα να κολυμπήσουν.
Όταν τελειώσετε με το γέμισμα της κατσαρόλας, βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι,  ενεργοποιημένο στο 3, και όταν τα δείτε να αρχίζουν να τηγανίζονται, στρίψτε, κάπου μεταξύ 3 και 2.


Συνεχίστε το τηγάνισμα με την προϋπόθεση ότι πρέπει να γυρίσουν μερικές φορές, μέχρι το μέρος μεταξύ των πλευρών να πάρει αυτό το χρυσό χρώμα, μόνο τότε τελειώνουν.
Βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα και βυθίστε τα απευθείας στο σιρόπι. Τα αφήνουμε να σταθούν στο σιρόπι μέχρι να τηγανιστεί ο επόμενος γύρος, μόνο τότε μπορούν να τα βγάλουμε και να τα τοποθετήσουμε σε ένα ταψάκι.
Μεταξύ κάθε νέου γύρου, το λάδι στο οποίο τηγανίζεται πρέπει πρώτα να κρυώσει και μόνο τότε πρέπει να πέσει ένας νέος γύρος. Σβήστε λοιπόν την εστία, αφαιρέστε το τηγάνι με το λάδι και αφήστε για περίπου δέκα λεπτά να κρυώσει.
Εάν δεν έχετε τόσο πολύ χρόνο, τότε τουλάχιστον 5 λεπτά. Στη συνέχεια, δεν διαλύονται και δεν χρειάζεται να βιαστείτε μήπως το ένα να καεί ενώ πιέζετε το άλλο. Είναι πολύ πιο εύκολο και πιο άνετο να χειρίζεστε στο κρύο λάδι.

Όταν κάνετε έναν νέο γύρο, επιστρέψτε την κατσαρόλα στην εστία, ενεργοποιήστε το μεταξύ 2 και 3 (επειδή η εστία είναι ακόμα ζεστή από τον πρώτο γύρο και δεν χρειάζεται να ζεσταθεί) και τηγανίστε μέχρι να τελειώσετε.
Όταν τελειώσουν όλες οι τουλοπυμπες τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και  ποτίζονται με το υπόλοιπο σιρόπι.
Φυλάσσετε σε δροσερό μέρος, κατά προτίμηση στο ψυγείο.
Σημείωση: Οι ποσότητες που αναφέρονται εδώ επαρκούν για περίπου 40 κομμάτια.

Καλή επιτυχία

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement