Υλικά:

Σιμιγδάλι – 400 γρ.
Μαγιά – 5 γρ. ξηρή ή 15 γρ. νωπή
Ζάχαρη – 40 γρ. ή κατά βούληση
Αυγά – 2 τεμ.
Χλιαρό νερό – 300 ml
Ζεστό γάλα – 300 ml
Αλάτι – 1/3 κ.γ.
Φυτικό λάδι – 2 κ.σ.
Βούτυρο για επάλειψη – κατά βούληση

Εκτέλεση:

Βάζουμε το σιμιγδάλι σε ένα μπολ προσθέτουμε τη ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Αν χρησιμοποιείτε νωπή μαγιά, πρέπει να την διαλύσετε σε χλιαρό νερό, αφαιρώντας μια μικρή ποσότητα από τη συνολική.

Ρίχνουμε το χλιαρό νερό στο ξηρό μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Μετά από μία ώρα, ζεσταίνουμε το γάλα στους 50 βαθμούς περίπου και το προσθέτουμε στη φουσκωμένη ζύμη, ανακατεύοντας.
Τώρα προσθέτουμε τα αυγά, το φυτικό λάδι, το αλάτι και ανακατεύουμε τα πάντα καλά.
Καλύπτουμε ξανά τη ζύμη και την αφήνουμε να σταθεί για άλλα 20 λεπτά.

Όταν η ζύμη έχει σταθεί, μπορούμε να ξεκινήσουμε το ψήσιμο των τηγανιτών. Δεν χρειάζεται να ανακατέψουμε ξανά τη ζύμη.
Πριν από την πρώτη τηγανίτα, αλείφουμε ελαφρά το τηγάνι με λάδι. Αυτές οι τηγανίτες μπορούν να ψηθούν είτε σε στεγνό τηγάνι
είτε με λίγο λάδι. Η ζύμη είναι πηχτή, οπότε την απλώνουμε στο τηγάνι και την γυρίζουμε με ένα κουτάλι/κουτάλα.

Ψήνουμε τις τηγανίτες σε χαμηλή φωτιά, με καπάκι, από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Αλείφουμε τις έτοιμες τηγανίτες με λιωμένο βούτυρο.

Καλή απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΖύμη “σαν Πούπουλο” για κάθε είδους αρτοσκεύασμα
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμο κοτόπουλο “πεταλούδα” στο τηγάνι