Nόστιμο σπιτικό κέικ

Συστατικά

Φορμα αποσπώμενη 24 εκ
αυγά 4τμχ
ζάχαρη 170g
βανιλίνη 0,5 κουτ
μια πρέζα αλάτι
ζεστό νερό 50ml
φυτικό λάδι 80ml
αλεύρι 160γρ
Μπεικιν παουντερ 10g

κρέμα
γάλα 600ml
αυγό 1 τεμ
ζάχαρη 120g
βανιλίνη 0,5 κουτ
βούτυρο 60g
κορν φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας
αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα χτυπάμε τα αυγά, αλατι, βανιλινη και ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα άσπρο
πηχτό μείγμα. Προσθέτουμε 50 γρ ζεστό νερό, λάδι και χτυπάμε.
Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι με το μπεικιν και ανακατεύουμε με μία μαριζ να
ενσωματωθεί. Το βάζουμε μία φόρμα με αποσπώμενο δακτύλιο στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, κορν φλαουρ , αλεύρι , αυγό και λιγο γάλα (μιση κουπα) και ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το υπόλοιπο γάλα.
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να βγαίνουν παχιές φρουσκάλες.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε το βούτυρο να λιώσει με την βανιλίνη.
Σκεπάζουμε με μεμρβάνη να εφαπετετε στην κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βγάζουμε το κεικ απο το φούρνο και απο την φόρμα αφαιρούμε το χαρτί απο την βάση και
το κόβουμε οριζόντια στα 2. Χτυπάμε λίγο την κρεμα να αφρατεψει κα την στρώνουμε στο πρώτο μισό to βρέχουμε με λίγο γάλα και απλώνουμε την κρέμα, βρέχουμε και το άλλο μισο με λίγο γάλα σκεπάζουμε την κρεμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Βγάζουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Διακοσμούμε με φρούτα

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο Κέικ με κρέμα
Επόμενο άρθροΚρέμα γάλακτος με καραμέλα – μια υπέροχη τρυφερή εμπειρία