Γλυκό σεράνο 

Μια αξεπέραστη απόλαυση! H σεράνο αποτελεί ένα διαχρονικό γλυκό που συνδυάζει τέλεια την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την απαλή κρέμα και το αφράτο παντεσπάνι.

Η σοκολατένια γεύση κυριαρχεί, χωρίς να γίνεται γλυκιά, ενώ η κρέμα προσθέτει μια δροσερή και ανάλαφρη πινελιά.

Το παντεσπάνι είναι αφράτο και σωστά σιροπιασμένο, απορροφώντας όλα τα αρώματα.

Είναι ένα γλυκό που ταιριάζει σε κάθε περίσταση, από ένα οικογενειακό τραπέζι μέχρι ένα επίσημο δείπνο. Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Συγχαρητήρια στην ελενη τσιουκανη Η σεράνο είναι Υπέροχη και σίγουρα πρέπει να την φτιάξετε

Υλικά:

1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο
1 κουβερτούρα 125 γρ. λιωμένη
2 πακέτα σαβουαγιάρ
Σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
2 κ.γ. κακάο
1 κ.γ. υγρή βανίλια
Το σιρόπι το βράζουμε 3 λεπτά.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τη μόρφατ να αφρατέψει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στο σιρόπι μια στρώση.
Από πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα.
Ξαναβάζουμε άλλη μια στρώση σαβουαγιάρ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Διαστάσεις ταψιού 35×30cm.
Διακοσμούμε με ό,τι θέλουμε.
Ψυγείο για αρκετές ώρες γιατί όσο μένει στο ψυγείο γίνεται πιο νόστιμο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα Σεράνο

Η Συνταγή είναι του Pastry chef Stratos Petrou

Υλικά

Για το Παντεσπάνι
5 Αυγά μεσαία
125 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
125 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
20 γρ Κακάο Σκόνη(κοσκινισμένο)
1 βανίλια

Για το Σιρόπι
(βράζουμε για 2 λεπτά απο την στιγμή Βρασμού)
250 γρ Νερό
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Για την Ιταλική Μαρέγκα
40 γρ Νερό
180 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ Ασπράδι Αυγού (4 Μεσαία)

Για την Κρέμα Σεράνο
180 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
120 γρ κρέμα γάλακτος35% σε Υγρή μορφή
600 γρ κρέμα γάλακτος 35 % χτυπημένη σε
Παχύρευστη μορφή
Την Ιταλική Μαρέγκα που φτιάξαμε

Κεράσια για Διακόσμηση

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την τούρτα σεράνο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα πέντε αυγά τη ζάχαρη τη βανίλια και τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα. Οταν έχει ασπρίσει το μείγμα Καλά τότε ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα και ανακατεύουμε πολύ απαλά ώστε να μη χάσουν τον όγκο τους τα αυγά που πήραν από το χτύπημα
Σε ένα τσέρκι 24 εκατοστών που έχουμε κλείσει τον πάτο με αλουμινόχαρτο αδειάζουμε το μείγμα για το παντεσπάνι ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 25 με 30 λεπτά
Οταν έχει ψηθεί και τελειώσει το τυλίγω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο την επόμενη μέρα

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα σεράνο
Για τη μαρέγκα ρίχνουμε σε ένα μπρίκι τη ζάχαρη με το νερό και τα βάζουμε να βράσουν έως ότου φτάσουν στους 123 βαθμούς τρία με τέσσερα λεπτά από το σημείο βρασμού
Οσο βράζει το σιρόπι στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια τα χτυπάμε σε μέτρια ένταση να γίνουμε σε μαρέγκα
Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι χαμηλώνουμε την ένταση στη μαρέγκα και το ρίχνουμε σιγά-σιγά με προσοχή να μην καείτε.
Στη συνέχεια δυναμώνουμε την ένταση έως ότου κρυώσει ο κάδος και σφίξει μαρέγκα σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και δεν θα πρέπει να είναι πάρα πολύ ζέστη ανακατεύουμε πολύ απαλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κουβερτούρα τη μαρέγκα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε πολύ απαλά προσοχή στο ανακάτεμα να μην ξεφουσκώσει ο όγκος της κρεμας.
Αφού έχουν ανακατευτεί προσθέτω την κρέμα γάλακτος σε υγρή μορφή και την ενσωματώνω
Αφού έχουμε μία λεία κρέμα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και την ενσωματώνουμε ώστε να έχουμε την κρέμα σεράνο

Ξεκινάμε το στήσιμο

Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους χρησιμοποιώ ένα τσέρκι 24 εκατοστών βάζω τον πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι το ταιριάζουμε πάρα πολύ καλά και σιροπιάζουμε πάρα πολύ καλά και προσθέτουμε το ένα τρίτο της κρέμας, έτσι συνεχίζουμε και για τα άλλα δύο παντεσπάνια
Βάζουμε και δεύτερο δίσκο σιροπιάζουμε πολύ καλά και προσθέτουμε άλλη μία δόση κρέμας τοποθετούμε και τον τρίτο δίσκο σιροπιάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει τέσσερις με έξι ώρες ή καλύτερα για ένα ολόκληρο βράδυ.
Την κρέμα που επίτηδες αφήσαμε να περισσέψει την βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και την τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να τη χρησιμοποιήσουμε για την διακόσμηση

Οταν είναι έτοιμη και έχει παγώσει η τούρτα σεράνο ξεκινάμε τη διακόσμηση σεράνο
Χρησιμοποιώ την κρέμα Σεράνο που είχαμε κρατήσει στο ψυγείο και διακοσμούμε όπως επιθυμεί ο καθένας προσθέτω στην κορυφή
Αφού έχω τελειώσει με τη διακόσμηση της κρέμας βάζουμε τα κερασάκια που έχουν κλασικά η τούρτα σεράνο και η τούρτα είναι έτοιμη

Προηγούμενο άρθροΑφράτα μπισκοτά γεμιστά μαρμελάδα σύκου και καρύδι
Επόμενο άρθροΤρυφερά χοιρινά παϊδάκια με μανιτάρια σε αγκαλιά ντομάτας