Κωκ χωρίς σιρόπι

Αυτό το κωκ είναι όνειρο! Το παντεσπάνι είναι αφράτο και υγρό, ενώ η κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι πλούσια και γευστική. Η έλλειψη σιροπιού κάνει το γλυκό ελαφρύ και δροσερό, χωρίς να στερείται γεύση.

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολη συνταγή: Το κωκ φτιάχνεται πανεύκολα, με απλά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
  • Γρήγορη προετοιμασία: Μπορείτε να το φτιάξετε σε λιγότερο από 1 ώρα.
  • Ιδανικό για όλες τις περιστάσεις: Είναι τέλειο για γλυκό μετά το φαγητό, για κέρασμα σε φίλους ή για πάρτι.
  • Ελαφρύ και δροσερό: Χωρίς σιρόπι, το κωκ είναι ιδανικό για όσους θέλουν ένα γλυκό που δεν είναι πολύ βαρύ.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά για καλύτερη γεύση.
  • Προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στο παντεσπάνι για extra γεύση.
  • Φροντίστε η κρέμα ζαχαροπλαστικής να είναι καλά κρυωμένη πριν την απλώσετε στο παντεσπάνι.
  • Διακοσμήστε το κωκ με φρούτα, σοκολάτα ή ό,τι άλλο θέλετε.

Συνολικά, αυτό το κωκ είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο γλυκό. Η έλλειψη σιροπιού το κάνει ιδανικό για όσους θέλουν ένα γλυκό που δεν είναι πολύ βαρύ.

Βαθμολογία: 4.5/5

Υλικά

Παντεσπάνι

4 αυγά
2 βανίλιες
160 gr ζάχαρη
160 gr αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας νερό
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder

Κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 kg γάλα
2 βανίλιες
9 κουταλάκια της σούπας νισεστέ ή κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3 κρόκους
2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ
ξύσμα από λεμόνι

Γλάσο
200 γραμμάρια κουβερτούρα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
150 gr κρέμα γάλακτος
(Λιωνουμε σε μπεν μαρί)

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν ανακατεύουμε το αλεύρι βανίλια μπέικιν πάουντερ προσθέτουμε και το νερό ανακατεύουμε
όλα μαζί με μια σπάτουλα αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι τσέρκι με λαδόκολλα ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 20 με 25 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει κόβουμε στην μέση οριζόντια.
απλώνουμε τη μισή κρέμα σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και περιχύνουμε με το γλάσο

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Σε ένα μπολ λιώνουμε το νισεστέ με το μισό γάλα προσθέτουμε τα αβγά ανακατεύουμε καλά
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα ρίχνουμε το νισεστε-αυγά-ζάχαρη στο τέλος τις βανίλιες ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα

Κωκ χωρίς σιρόπι
Κωκ χωρίς σιρόπι

H συνταγή είναι της Μαρια Τερζιδου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα κωκ

Υλικά

Για το παντεσπάνι

5 αυγά,
1 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα αλεύρι,
1 φακελάκι μπεικεν,
2 κουταλιές της σούπας νερό,
2 βανίλιες,

για την κρέμα
1 κούπα & 1/4 κούπας κορν φλάουρ
3 κούπες ζάχαρη,
2 βανίλιες,
2 λίτρα γάλα και μισό
5 κρόκοι αυγών

Για το γλάσσο

200ml γάλα εβαπορέ
200 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα όλα τα υλικά μαζί 10 λεπτά βάζουμε σε ταψί ψήνουμε 15 λεπτά στους 175β αντιστάσεις εάν θέλετε ένα παντεσπάνι εγώ το μοίρασα και έκανα 2,

Για την κρέμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας ως ότου πήξει η κρέμα και γίνει λεία, σημείωση αργεί λιγάκι θέλει 10 λεπτά και παραπάνω να πήξει η κρέμα σε μέτρια φωτιά,
αλλά το αποτέλεσμα είναι τέλειο, αφού κρυώσει το παντεσπάνι ρίχνουμε την κρέμα χλιαρή αφήνουμε να κρυώσει

Για το γλάσσο
Ζεσταίνουμε το γάλα εβαπορέ ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα 1 λεπτό και ανακατεύουμε να γυαλίσει η γκαναζ καλύπτουμε το γλυκό μας και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά

Εύχομαι σε όλους σας καλη επιτυχία

ΠΗΓΗ: Τανια Θ. Efi Pasxou

 

Προηγούμενο άρθροΑμυγδαλωτά γεμάτα με Κρέμα Κάστανο
Επόμενο άρθροΠαστουρμαδόπιτα με Φύλλο σφολιάτας