Η γήινη γεύση που έχουν οι Αγκινάρες με πατάτες αυγολέμονο ταιριάζει τέλεια με την δροσερή σάλτσα αυγολέμονο που δίνει μια δόση φρεσκάδας.
Είναι ένα πιάτο που τρώγεται ζεστό ή κρύο, και είναι ιδανικό για όλες τις περιστάσεις. Μπορείτε να το σερβίρετε ως κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό.
Είμαι σίγουρος/η ότι θα σας αρέσει!
Υλικά:
- 8 αγκινάρες
- 4-5 μέτριες πατάτες
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 2 καρότα
- 3 αυγά
- 2 λεμόνια
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και το χνούδι από το εσωτερικό. Κόβουμε το κοτσάνι και τις βουτάμε σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά.
- Ρίχνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και οι πατάτες.
- Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό από τα λεμόνια μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο από το ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Περιχύνουμε το αυγολέμονο στις αγκινάρες και ανακινούμε απαλά την κατσαρόλα.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε ζεστό.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό και άλλα λαχανικά, όπως αρακά ή φασολάκια.
- Αν θέλετε πιο πηχτή σάλτσα, μπορείτε να διαλύσετε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι σε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας και να το προσθέσετε στο αυγολέμονο πριν το ρίξετε στις αγκινάρες.
- Για πιο έντονη γεύση λεμονιού, μπορείτε να προσθέσετε στο αυγολέμονο και λίγο ξύσμα λεμονιού.
- Σερβίρετε το φαγητό με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.
Καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι της κας Μαίρη Αναστασοπούλου