Αγκινάρες με πατάτες αυγολέμονο

Η γήινη γεύση που έχουν οι Αγκινάρες με πατάτες αυγολέμονο ταιριάζει τέλεια με την δροσερή σάλτσα αυγολέμονο που δίνει μια δόση φρεσκάδας.

Είναι ένα πιάτο που τρώγεται ζεστό ή κρύο, και είναι ιδανικό για όλες τις περιστάσεις. Μπορείτε να το σερβίρετε ως κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό.

Είμαι σίγουρος/η ότι θα σας αρέσει!

Υλικά:

  • 8 αγκινάρες
  • 4-5 μέτριες πατάτες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 καρότα
  • 3 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και το χνούδι από το εσωτερικό. Κόβουμε το κοτσάνι και τις βουτάμε σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και οι πατάτες.
  6. Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό από τα λεμόνια μέχρι να αφρατέψουν.
  7. Προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο από το ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  8. Περιχύνουμε το αυγολέμονο στις αγκινάρες και ανακινούμε απαλά την κατσαρόλα.
  9. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε ζεστό.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό και άλλα λαχανικά, όπως αρακά ή φασολάκια.
  • Αν θέλετε πιο πηχτή σάλτσα, μπορείτε να διαλύσετε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι σε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας και να το προσθέσετε στο αυγολέμονο πριν το ρίξετε στις αγκινάρες.
  • Για πιο έντονη γεύση λεμονιού, μπορείτε να προσθέσετε στο αυγολέμονο και λίγο ξύσμα λεμονιού.
  • Σερβίρετε το φαγητό με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Μαίρη Αναστασοπούλου

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με κρέμα τυριού και γλάσο πορτοκαλιού
Επόμενο άρθροΤρίγωνα Πανοράματος: Μια γλυκιά εμπειρία γεμάτη νοσταλγία