Αλμυρό Κέικ με ζαμπον και τυρι

Υλικά

300 γραμμάρια αλεύρι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
6 αυγά
200 γραμμάρια γιαουρτιού
150 γραμμάρια τυριού
150 g κίτρινου τυριού
300 g ζαμπόν

Εκτέλεση:

Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το μπέικιν πάουντερ, προσθέστε τα αυγά και το γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το ζαμπόν σε κύβους, το τεμαχισμένο τυρί και το τριμμένο κίτρινο τυρί στο μείγμα. Ανακατέψτε ξανά και ρίξτε σε μία φόρμα κέικ ή ένα ταψί, στρωμένο με ένα  λίγο λαδωμένο χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσει. Με ένα ξυλάκι ελέγχεται αν το κέικ ψήνεται στο εσωτερικό. Εάν δεν έχει κολλήσει ζύμη στο ραβδί, τότε είναι έτοιμη. Αφήστε το να κρυώσει. Γυρίστε τη φόρμα σε μια επίπεδη πλάκα έτσι ώστε το κέικ να πέσει έξω. Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Αφού έχει σχήμα κέικ, αφήστε το σχήμα και κόψτε το σε τρίγωνα. Δοκιμάστε και μοιραστείτε το.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧειροποίητα Brownies με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΠατάτες με κρέμα στο φούρνο…Πιο νόστιμες δεν εχετε φάει