Συστατικά
1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1 κουπα χουρμάδες, αφαίρεση των κουκουτσιών
1 αυγό
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, κομμάτια ή ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Βάλτε το φυστικοβούτυρο και τους χουρμάδες σε έναν μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και νa μην υπάρχουν μεγάλες μάζες πριν προσθέσετε το αυγό και χτυπάτε συνέχεια για να συνδυάσετε.


Σχηματίστε μπάλες ζύμης 2,5 εκ περίπου, τοποθετήστε τις σε μια περγαμηνή ή ένα φύλλο ψησίματος με επικάλυψη από σιλικόνη και πιέστε προς τα κάτω με ένα πιρούνι  για να τα ισιώσετε σε δίσκους πάχους 0,5 εκ.


Ψήνουμε σε ένα προθερμανθέντα φούρνο  180C για 8-10 λεπτά, λίγο πριν αρχίσουν να αλλάζουν το χρώμα, αφήστε τα στο φούρνο για να κρυώσουν στο φύλλο για 5 λεπτά και μετα μεταφέρεται τα εκτός για να κρυώσουν εντελώς.
Λιώνουμε τη σοκολάτα και βουτάμε τα μπισκότα άμεσα

Σημείωση: Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα μπολ σε ένα φούρνο μικροκυμάτων, 30 δευτερόλεπτα τη φορά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ή σε ένα μπεν μαρι.
Προαιρετικά: Πασπαλίστε με ψιλοκομμένα καρύδια πάνω στην ακόμα λιωμένη σοκολάτα.

closetCooking

Προηγούμενο άρθροΜία ξεχωριστή σαλάτα με Φράουλες και Σαγανάκι
Επόμενο άρθροΠλούσια Μεσογειακή Σαλάτα με Τορτελίνια: Ιδανική για το καλοκαίρι!