Αρνί ψητό στην γάστρα.

Όταν έρθει ο χειμώνας, ετοιμάζουμε Αρνί ψητό στην γαστρα, και αυτή είναι η πιο απλή συνταγή.
Το κρέας είναι σούπερ ζουμερό και μαλακο με υπέροχη γευση. Ετοιμάσαμε σαν συνοδευτικό πατάτες φούρνου.

Υλικά :

1.5- 2 κγ ώμος αρνιού
1 κγ πατάτες
2-3 ντομάτα ή ντοματινια
αλατι
1 κυβο ζωμό βοδινού
μείγμα ξηρών μπαχαρικών για κρέας
πιπέρι
110 γρ βούτυρο σε κοματακια
θυμαρι

Εκτέλεση:

✅ Αλατίζουμε το κρέας αφου το χαραξουμε και λιγο με το μαχαίρι και την αλείφουμε με λίγο λάδι
✅ Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 220°C σε ταψί με καπάκι (γάστρα)
✅ Κόβουμε κυδωνατες και αλατοπιπερώνουμε πατάτες: αλάτι, λάδι, ξηρό μείγμα μπαχαρικών, πάπρικα, θυμάρι
✅ Μετά από 60 λεπτά προσθέτουμε τις πατάτες και αλείφουμε το κρέας με βούτυρο
✅ Ψήνουμε για άλλα 60 λεπτά
✅ Προσθέστε ζωμό βοδινού διαλλυμενο σε νερο αν χρειάζεται
✅ Προσθέστε ντομάτες και ξανα στο φουρνο
✅ Όταν είναι σχεδόν ψημένο, αλείφετε το κρέας με βούτυρο για άλλη μια φορά

Καλη επιτυχία

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδω

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αργά ψημένο αρνίσιο μπούτι με πατάτες

Ένα νόστιμο αρνί ψητό που είναι τέλειο για το πάσχα. Εύκολη προετοιμασία και ο φούρνος μπορεί να κάνει όλα τα υπόλοιπα.

Υλικά

1.5 έως 2 κιλά αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκαλα
1/2 φλιτζάνι Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
5 με 7 σκελίδες σκόρδο
2 κιλά πατάτες
Μια χούφτα φρέσκο ​​μαϊντανό και φρέσκο ​​δυόσμο
2 λεμόνια χυμό
2 φλιτζάνια λευκό κρασί
Αλάτι
Φρέσκο ​​τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αν το ψητό δεν είναι δεμένο, να το δεσετε αλλιώς θα ανοίξει.
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίξτε τρύπες στο κρέας και γεμίστε με ροδέλες σκόρδο και λίγο δυόσμο και μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα εξωτερικά.
Κόψτε μερικά κομμάτια σκόρδου, προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και χρησιμοποιώντας την άκρη ενός πιρουνιού λιωστε σε μια πάστα.
Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, το δυοσμο, το ελαιόλαδο και το χυμό από τα λεμόνια. Χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να πήξει.
Περιχύνουμε το κρέας και το τρίβουμε όλο.

Προσθέστε το κρασί.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 165°C για περίπου 2 ώρες.
Μετά από 2 ώρες προσθέστε τις κομμένες πατάτες και ολοκληρώστε το μαγείρεμα για άλλη μια ώρα έως μισή ώρα ακάλυπτα στους 160°C.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, θα πρέπει να είναι τρυφερό, τραβιέται εύκολα.
Σερβίρουμε ζεστό με όλο τους χυμούς από το ταψί.

Καλή Ορεξη να το απολαύσετε

Προηγούμενο άρθροΚασσιώτικο Πιλάφι με κανέλα
Επόμενο άρθροΦαλάφελ σε αραβική πίτα