Μπαμπαδάκια

Πέρα από την εξαιρετική γεύση τους, τα μπαμπαδάκια φέρουν και μνήμες από παιδικά χρόνια, καθώς αποτελούσαν πάντα ένα must-have σε κάθε οικογενειακή γιορτή ή τραπέζι.

Είτε τα φτιάχνετε σπιτικά, είτε τα προμηθεύεστε από το ζαχαροπλαστείο, τα μπαμπαδάκια αποτελούν μια διαχρονική επιλογή που κερδίζει τις καρδιές όλων.

Υλικά

2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
1/4 κούπας χλιαρό νερό
1/4 κούπας χλιαρό γάλα,
1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο, 1/4 κούπας ζάχαρη,
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα σε θερμ δωματίου,
1/8 κ.γ αλάτι
1 φακ. ξηρή μαγιά ή 20 γρ. νωπή

Για το σιρόπι
3 1/2 κούπες ζάχαρη,
2 1/2 κουπ νερό
λίγο χυμό λεμονιού και 1-2 κ.σ. κονιάκ.

Για τη σαντιγί

500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα
Κερασάκια γλασέ

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό μέσα στον κάδο του μιξερ, ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά και το αλεύρι. Χτυπάμε όλα μαζί για να ανακατευτούν τα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
Μεταφέρουμε το χυλό στη φόρμα σιλικόνης ή αλλιώς σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα κι αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου μία ώρα.

ψήνουμε στους 175 για 20-25 λεπτά.

Σιροπιάζουμε μόλις βγει από φούρνο (αφού κάνουμε τρυπούλες στην επιφάνεια με οδοντογλυφιδα) με το χλιαρό σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει όσο ο μπαμπάς ψηνόταν, βραζοντας τα υλικά για 5 λεπτά. Αφήνουμε αρκετές ώρες στη φόρμα να ρουφήξει καλά το σιρόπι,

για τη σαντιγί: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. Αδειάζουμε τη σαντιγί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε τοποθετήσει μία μύτη ζαχαροπλαστικής με ραβδώσεις.

Κόβουμε το πάνω μέρος του κάθε μπαμπά δημιουργώντας έτσι μία θήκη. Γεμίζουμε τους μπαμπάδες με σαντιγί και τους καπακώνουμε.
Βάζουμε λίγο σαντιγί ακόμη στο καπάκι του κάθε μπαμπά και στερεώνουμε ένα κερασάκι γλασέ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλους τους μπαμπάδες και σερβίρουμε.

 

H Εκτέλεση της συνταγής είναι από την κα Μαίρη Αναστασοπούλου

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό ψωμί 
Επόμενο άρθροΜεθυσμένα: Νηστίσιμη και Πεντανόστιμη Απόλαυση!