Black Forest | Το μαλακό και κρεμώδες κέικ είναι πολύ εθιστικό

Συστατικά:

Διαφήμιση

ζάχαρη ¼ φλιτζάνι,
μαύρη σοκολάτα ¼ φλιτζάνι,
στιγμιαίος καφές ½ κουταλάκι του γλυκού,
ζεστό γάλα ½ φλιτζάνι,
βούτυρο & λάδι ¼ φλιτζάνι,
ζαχαρούχο γάλα ¼ φλιτζάνι,
αλεύρι για όλες τις χρήσεις ¾ φλιτζάνι,
σκόνη κακάου 2 κουταλιές της σούπας,
μπεκιν παουντερ ½ κουταλάκι του γλυκού,
μαγειρική σόδα ½ κουταλάκι του γλυκού,

κρέμα γάλακτος ¾ φλιτζάνι,
Ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές της σούπας
Κάποιο κεράσι
λίγο μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη, την τριμμένη σοκολάτα, στιγμιαίο καφέ, το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο, το μπεικιν παουντερ, σόδα μέσα στο υγρό μείγμα και
ανακατεύουμε με το σύρμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήστε σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.


Ξεφλουδίζουμε το παντεσπάνι από πάνω και το προσαρμόζουμε στην φόρμα που θα το βάλετε.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρης να γίνει σαντιγί
Βαζουμε τα κομμάτια που κόψαμε στην βάση απο πάνω την σαντιγί ψιλοκομμένο κερασάκι και μετά παντεσπάνι και σαντιγί πάλι.


Πασπαλίζουμε με τα κομμένα κερασάκια και τριμμένη σοκολάτα

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube chanel here

Διαφήμιση

 

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση