Brownies σοκολάτας με καραμέλα και καρύδια

Brownies σοκολάτας με καραμέλα και καρύδια – υπέροχο, πλούσιο, νόστιμο, φανταστικό! Ο τέλειος συνδυασμός ακαταμάχητων γεύσεων

Συστατικά:

240 g σοκολάτας , με περίπου 65% κακάο
170 γρ. Αλατισμένο βούτυρο
85 g ζάχαρης
85 g καστανή ζάχαρης
4 αυγά
170 γραμμάρια αλεύρι
30 g σκόνης κακάου
100 γρ. Καρύδια

1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα για παρασκευή καραμέλας (Dulce de leche – καραμέλα*)
80 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα για επικάλυψη (ίσως κάποια άλλη σοκολάτα)

Εκτέλεση

Λαδώστε το ταψί και στρώστε με χαρτί ψησίματος.
Λιώστε τη σοκολάτα (240 g) και το βούτυρο στον ατμό – βάλτε τα σε ένα μπολ πάνω σε βραστό νερό, αλλά προσέξτε
ότι ο πυθμένας του μπολ δεν αγγίζει το νερό.
Ανακατέψτε περιστασιακά μέχρι να λιώσουν όλα καλά και να συνδυαστούν.
Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Προσθέστε σταδιακά ζάχαρη.
Ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη.
Προσθέστε αυγά, ένα κάθε φορά και ανακατέψτε.


Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το κακάο.
Προσθέστε σταδιακά το μείγμα αλευριού στο μείγμα σοκολάτας.


Ανακατέψτε τα καρύδια.


Προθερμάνετε το φούρνο (με ανεμιστήρα) στους 180 C.
Απλώστε το μισό από το μείγμα σοκολάτας στο κάτω μέρος του ταψιού.
Βάλτε το μισό της καραμέλας σε κομμάτια με ένα κουτάλι. Απλώστε τα λίγο και ισιώστε.


Απλώστε το άλλο μισό μείγμα σοκολάτας πάνω του και μετά απλώστε ξανά το άλλο μισό της καραμέλας σε κομμάτια από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, επομένως είναι καλύτερο να προσέχετε. Οι μπράουνις δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά ψημένες γιατί θα είναι λίγο ξηρές, αλλά ακόμα και τότε νόστιμες 🙂
Πασπαλίζουμε με λιωμένη σοκολάτα από πάνω.


Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε.

* Σπιτικό Dulce de leche – καραμέλα

Αφαιρέστε την ετικέτα από το κουτι του ζαχαρούχου συμπυκνωμένου γάλακτος.
Βάλτε το κουτι σε μία κατσαρόλα με άφθονο νερό. Το δοχείο δεν πρέπει να είναι όρθιο αλλά να βρίσκεται στο πλάι του.
Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να έχετε πάντα 3-4 cm νερό πάνω από το κουτί, διαφορετικά το κουτί μπορεί να σπάσει / εκραγεί και η καυτή καραμέλα είναι πολύ επικίνδυνη. Προσθέστε λοιπόν λίγο νερό όπως απαιτείται.
Βράζουμε νερό. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτριο και σιγοβράστε για 3 ώρες. Προσθέστε λίγο νερό οταν απαιτείται.
Μετά από 3 ώρες, αφαιρέστε προσεκτικά το δοχείο από το ζεστό νερό, κατά προτίμηση με λαβίδες κουζίνας και αφήστε το δοχείο να κρυώσει εντελώς.
ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ έως ότου κρυώσει εντελώς επειδή η καυτή καραμέλα μπορεί να εκραγεί και να εκραγεί παντού. Είναι καλύτερο να προετοιμάσετε το dulce de leche την ημέρα πριν από την προετοιμασία του κέικ.

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα κρουασανάκια με βελούδινη κρέμα
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο για αρχάριους….πετυχαίνει κάθε φορά!