Κέικ Caprese

Η ιδιαιτερότητα του Κέικ Caprese είναι ότι δεν χρησιμοποιεί αλεύρι σιτεριού.
Σας συμβουλεύω να αγοράζετε αλεύρι αμυγδάλου και σκόνη κακάο σε εξειδικευμένα καταστήματα ζαχαροπλαστικής.
Αντί για έτοιμο αλεύρι αμυγδάλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεσμένα αμύγδαλα.
Το κέικ μπορεί να σερβιριστεί αμέσως, αλλά καλύτερα να το αφήσετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.

Η καθορισμένη ποσότητα συστατικών κάνει 6-8 μερίδες.

Συστατικά

150 γρ ζάχαρη
150 γρ βούτυρο
4 αυγά
150 γρ αλεύρι αμυγδάλου
20 γρ κακάο
150 γρ σοκολάτα (γάλακτος ή μαύρη)
30 g άμυλο πατάτας
10 γρ ζάχαρη βανίλιας
5 γρ μπέικιν πάουντερ

Παρασκευή

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι.
Προσθέστε άμυλο, κακάο, μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεψτε

Χτυπαμε σε μιξερ βασης το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Προσθέστε σοκολάτα και χτυπηστε

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Προσθέστε τους κρόκους στο μείγμα της σοκολάτας και χτυπηστε

Προσθέστε το μείγμα αμυγδάλου και χτυπηστε

Χτυπάμε τα ασπραδια να γινουν μαρεγκα.
Προσθέστε τα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας.
Ανακατεύουμε προσεκτικά.

Αλείφουμε λίγο τη φόρμα (εγώ χρησιμοποίησα φόρμα διαμέτρου 22 εκ.) με βουτυρο.
Στρώνουμε τη ζύμη.
Τοποθετούμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι από το say7.info

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ Πορτοκάλι με γλάσο λεμονιού

κέικ Πορτοκάλι με γλάσο λεμονιού

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μια νόστιμη και πολύ εύκολη συνταγή.Το κέικ πορτοκάλι με γλάσο λεμονιού  δημιουργεί ένα αναζωογονητικό και ευωδιαστό γλυκό που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των αρωματικών γεύσεων. Μπορείτε να το απολαύσετε σαν επιδόρπιο με μια κούπα καφέ ή τσαγιού, ή ακόμη και σαν γλυκό πρωινού. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε μια φέτα φρέσκου πορτοκαλιού ή λεμονιού για να δώσετε μια ακόμη πιο φωτεινή νότα στη γεύση!

Υλικά

1 πορτοκάλι,
3 τεμ. αυγά,
200 ml γάλα,
100 ml λάδι,
135 γρ ζάχαρη,
250 γρ αλεύρι,
8 γρ ζάχαρη βανίλιας,
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ,
μια πρέζα αλάτι

Γλασσο:
1 ασπράδι αυγού,
150 γρ ζάχαρη άχνη,
1 κουταλιά χυμό λεμονιού.

Παρασκευή:

Ψιλοκόβουμε το πορτοκάλι με τη φλούδα, το βάζουμε σε ένα μπολ και το χτυπάμε με το μπλέντερ.
Σε αυτή τη μάζα, προσθέστε όλα τα υλικά σύμφωνα με τη συνταγή και χτυπήστε με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι.

Αδειάζουμε τη ζύμη σε φόρμα αλειμμένη με βουτυρο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά, στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 30-40 λεπτά. Όσο είναι ακόμα ζεστό το κέικ περιχύνετε με το γλάσο και πασπαλίζετε από πάνω φλούδα πορτοκαλιού.

Προετοιμασία γλάσου:
Χτυπάμε με ένα σύρμα το ασπραδι και προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει, να είναι σαν πηχτή κρέμα γάλακτος.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της Валентина Кузьмова

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυκό Νηστείας: Εύκολο και γρήγορο, με μπισκότα digestive!
Επόμενο άρθροΑρωματικό κριθαρότο με λαχανικά, ιδανικό για την νηστεία και μη!