Cheesecake με μασκαρπόνε, κρέμα και σοκολάτα
Συστατικά
Για τη βάση
20 μπισκότα distestive
90 γρ λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα:
500 γρ μασκαρπόνε
250 γρ. Κρέμα γαλακτος
150 γρ. Ζάχαρη
100 γρ σταγονες σοκολάτας
10 γρ. Ζελατίνη σε φύλλα
Βανιλλίνη
Για τη σοκολάτα γκαναζ:
200 ml φρέσκια κρέμα γαλακτος
Σοκολάτα 190 γρ
15 γρ. Βούτυρο
Τσερκι διαμέτρου 24εκ
Βήματα
1. Τρίψτε τα μπισκότα σε μπλέντερ και στο μεταξύ λιώστε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατέψτε καλά και βάλτε στο τσέρκι, όπου προηγουμένως έβαλα το χαρτί ψησίματος στη βάση και λίγο γύρω από αυτό. Πιέστε καλά και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά
2. Για την κρέμα:
Ανακατέψτε καλά το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη. Εν τω μεταξύ, διαλύστε τη ζελατίνη, που είχε προηγουμένως τεθεί σε νερό, σε 50 ml ζεστής κρέμας γαλακτος και προσθέστε στο μασκαρπόνε, ανακατεύοντας καλά.
Χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα σε σαντιγι και συνδυάστε αργά όλη την κρέμα με μια σπάτουλα. Προσθέστε τα τσιπ σοκολάτας
και τοποθετήστε το πάνω από τη βάση του μπισκότου.
Ισιώστε καλά και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
3. Γκαναζ:
Ψιλοκόβουμε τη μαύρη σοκολάτα και ζεσταίνουμε τη κρέμα γαλακτος σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Προσθέστε επίσης το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι λείο και ομοιογενές. Βγάλτε το τσερκι από το ψυγείο, ρίξτε την γκαναζ πάνω από την κρέμα και βάλτε το πίσω στο ψυγείο
4. Για τη διακόσμηση:
Μούρα ή κεράσια και τριμμένη σοκολάτα για γεύση. Λίγα φύλλα δυοσμου
Καλή Επιτυχία