Cheesecake με μπισκότα, σοκολάτα και καραμελωμένα αχλάδια

Υλικά

200γρ. αλεσμένα μπισκότα
125 γρ λιωμένο βούτυρο
λίγη θρυμματισμένη σοκολάτα

για την γέμιση

200 ml κρέμα γάλακτος
300 g τυρί κρέμα,
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
150 γραμμάρια θρυμματισμένα μπισκότα
1 κσ κακάο
100 γραμμάρια θρυμματισμένη σοκολάτα

Σάλτσα καραμέλας
150 γρ ζάχαρη
3 αχλάδια

για διακόσμηση
πούρα και μπισκότα

Εκτέλεση

Ετοίμασα τη βάση από 200γρ. αλεσμένα μπισκότα ανακατεμένα με λιωμένο βούτυρο και λίγη θρυμματισμένη σοκολάτα.
Έριξα τα μπισκότα σε ένα ταψί, πιέζοντας καλά. Το άφησα για περίπου 20 λεπτά στο ψυγείο.
Σε αυτό το διάστημα, χτυπούσα κρέμα γάλακτος, πρόσθεσα το τυρί κρέμα, ζαχαρούχο γάλα. Τα ανακάτεψα όλα καλά, πρόσθεσα περίπου 150 γραμμάρια θρυμματισμένα μπισκότα κακάο και θρυμματισμένη σοκολάτα.
Έριξα το μείγμα πάνω στη βάση και το ξανά έβαλα στο ψυγείο.

Ετοίμασα μια σάλτσα καραμέλας λιώνοντας περίπου 150 γρ ζάχαρη, προσθέτοντας λίγο νερό σε αυτήν, πρέπει να γίνει καραμέλα.
Του πρόσθεσα τ αχλάδια κομμένα σε κύβους. Έριξα μετά την καραμέλα και τα αχλάδια πάνω από το cheesecake.
Το πασπάλισα με μπισκότα που τα άλεσα στο μπλέντερ. Και για διακόσμηση από πάνω βάζω πούρα και μπισκότα

Σας εύχομαι μια υπέροχη βραδιά ❤️❤️❤️

ΠΗΓΗ: Цветана Йончева-Иванова

Προηγούμενο άρθροΑγριογούρουνο με μήλα
Επόμενο άρθροΗ Πίτα του Βισκού