Ένα ανάλαφρο και δροσερό γλύκισμα είναι και η παρακάτω συνταγή που σας προτείνουμε αγαπημένοι μας αναγνώστες. Ένα επιδόρπιο χάρμα οφθαλμού και γεύσης.
Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
- 200ml καφές εσπρέσο κρύος
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής τσιζκέικ
- 500ml γάλα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- λίγο κακάο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής τσιζκέικ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Ανακατεύουμε μέσα το ξύσμα λεμονιού και αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο.. Ανακατεύουμε και τον καφέ με τη ζάχαρη και βουτάμε πολύ γρήγορα μέσα τα σαβαγιάρ, λίγα λίγα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κάνουμε στρώσεις σε ποτηράκια, βάζοντας εναλλάξ μπισκότα σαβαγιάρ που κόβουμε τόσο ώστε να χωράνε στα ποτήρια και με την έτοιμη κρέμα. Ανάλογα με το πόσο βαθιά είναι τα ποτηράκια που θα χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να κάνουμε μέχρι τρεις στρώσεις από μπισκότα και κρέμα, φροντίζοντας πάντα η τελευταία στρώση να είναι κρέμα. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε αν θέλουμε κάθε ποτήρι με λίγο κακάο.
Credit to melindasblog