CheeseCake Φράουλας

Υλικά

400 γρ τυρί κρέμα, μαλακό
1/2 κουπα ζάχαρη
1 κσ εκχύλισμα βανίλιας
2 κσ φράουλα ζελέ ή μαρμελάδα (επιπλέον 2 κσ μαρμελάδα φράουλας αφήστε στην άκρη)
220 γρ κρυα σαντιγί
450γρ φρέσκιες φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες, κατά μήκος
(7 αφήνετε ολόκληρες για διακόσμηση)
Κρουστα Oreo:
24 ολόκληρα μπισκότα Oreo με κρεμα ή φράουλα
1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
αμυγδάλα σε φέτες για την διακόσμηση

Παρασκευή:

Σε έναν μπλεντερ, προσθέστε τα μπισκότα Oreo και ανακατέψτε μέχρι η υφή να είναι σαν χοντρό τρήμα.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να τα συνδυάσετε καλά.
Τοποθετήστε το μείγμα μπισκότου σε ένα τσέρκι το οποίο έχετε στρώσει με ένα κομμάτι λαδόκολας, κομμένο στο μέγεθος που πρεπει. Πιέστε σταθερά το μείγμα μπισκότου στο κάτω μέρος ομοιόμορφα.
Προσπαθήστε να φτιάξετε ομοιόμορφα την βάση.


Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν προσθέσετε την γέμιση.

Ενώ η κρούστα βρίσκεται στο ψυγείο, xτυπήστε τυρί κρέμας, ζάχαρη, 2 κσ ζελέ ή μαρμελάδα φράουλας και εκχύλισμα βανίλιας σε μεγάλο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα έως ότου αναμειχθεί καλά και λεία (περίπου 1 1/2 λεπτά). Με ένα μεγάλο κουτάλι ή σπάτουλα, ανακατέψτε απαλά την σαντιγί μέχρι να συνδυαστεί πλήρως.

Αφήστε το στο ψυγείο. Κόψτε τις φράουλες σε λεπτές φέτες, κατά μήκος (αφήστε 7 ολόκληρες φράουλες για γαρνιτούρα, αν θέλετε).
Βγάλτε την κρούστα από το ψυγείο και προσθέστε ένα στρώμα μείγματος τυριού κρέμας. Στη συνέχεια, ένα στρώμα φέτες φράουλας επάνω από το 1ο στρώμα τυριού κρέμας. Τώρα, στρώστε το υπόλοιπο τυρί κρέμας πάνω από τις φέτες φράουλας και απλώστε ομοιόμορφα. Βάλτε στο ψυγείο για 3 ώρες ή έως ότου σφίξει (ή τοποθετήστε στον καταψύκτη για 1 ώρα).

Πριν το σερβίρετε, αφαιρέστε το cheesecake από το τσέρκι. Περάστε ένα μαχαίρι γύρω γυρω για ευκολότερη αφαίρεση. (Προσέξτε να αφαιρέσετε το cheesecake από το κάτω μέρος από το τσέρκι, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό μαχαίρι για να σηκώσετε το κάτω μέρος σε ένα σημείο για να ξεκινήσετε να είστε προσεκτικοί να μην σπάσει το cheesecake.) Τοποθετήστε σε ένα πιάτο. Χρησιμοποιήστε τις υπόλοιπες φέτες φράουλας για να διακοσμήσετε την κορυφή και γύρω από τις πλευρές.

Βάλτε 2 κσ Φράουλα ζελέ ή μαρμελάδα σε ένα μικρό μπολ στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα. Βουρτσίστε το λιωμένο ζελέ πάνω από τις φράουλες.

(Εάν επιλέξατε να διακοσμήσετε με φέτες αμύγδαλα, κρατήστε ολόκληρη την τουρτα με το ένα χέρι από το κάτω μέρος πάνω από το νεροχύτη και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να κολλήσετε τα αμύγδαλα γύρω από τις πλευρές της, διασφαλίζοντας ότι τα περισσότερα μένουν πάνω, τα υπόλοιπα θα πέσουν στο νεροχύτη. Διατηρήστε τη διακοσμημένη τουρτα στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Κόβουμε ενώ είναι κρυα, θα είναι πιο εύκολο να κοπεί και να σερβιριστεί.

 

ΠΗΓΗ: marymoccia.blog

 

Προηγούμενο άρθροΤο Μπουγιουρντί που δοκιμάσαμε στην Κομοτηνή
Επόμενο άρθροΚατσαμάκι ή Μαμαλίγκα ή Μπατζίνα