Cheesecake Κεράσι

Γεύση:

  • Η κρέμα cheesecake ήταν πλούσια και βελούδινη, με τέλεια ισορροπία γλυκιάς και τυρένιας γεύσης.
  • Η γέμιση κεράσι ήταν ζουμερή και γευστική, με μια δόση ξινίλας που ταιριαζε τέλεια με την κρέμα.
  • Η βάση μπισκότου ήταν τραγανή και βουτυρώδης, προσθέτοντας υφή στο γλυκό.

Υφή:

  • Η κρέμα ήταν λεία και απαλή, χωρίς σβόλους.
  • Η γέμιση κεράσι είχε την κατάλληλη πυκνότητα, όχι πολύ πηχτή ούτε πολύ ρευστή.
  • Η βάση μπισκότου ήταν σταθερή και δεν θρυμματιζόταν εύκολα.

Εμφάνιση:

  • Το cheesecake ήταν καλοφτιαγμένο, με ωραία ομοιόμορφη επιφάνεια.
  • Η γέμιση κεράσι ήταν ομοιόμορφα απλωμένη πάνω στην κρέμα.
  • Η βάση μπισκότου ήταν ομοιόμορφα ψημένη.

Συνολική εντύπωση:

  • Το cheesecake κεράσι ήταν ένα πολύ νόστιμο και δροσιστικό γλυκό.
  • Η ισορροπία γεύσεων και υφών ήταν τέλεια.
  • Η εμφάνιση ήταν προσεγμένη και δελεαστική.
  • Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα!

Υλικά

Βάση

7 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνια τρίμμα digestive 
3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

Γέμιση
230 gr  τυρί κρέμα, μαλακωμένο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
220 gr σαντιγι
600 gr κερασι γλυκο

Εκτέλεση

Βάση
Προσθέστε το βούτυρο σε ένα μεσαίο μπολ. Ψήνετε στο μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει.
Προσθέστε τα τρίμματα digestive και τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά να ενωθούν.
Πιεστε καλά το μείγμα με τα ψίχουλα στον πάτο ενός ψεκασμένου ταψιού 20 x 20. Αφήνω στην άκρη.

Γέμιση
Προσθέστε το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι το τυρί κρέμα να γίνει λείο και χωρίς σβόλους. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέστε την κρύα σαντιγι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν αλλά μην τα παρανακατέψετε.
Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω από την κρούστα της βάσης, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα.
Ρίχνετε με κουτάλι τη γέμιση κερασιου από πάνω και την απλώνετε προσεκτικά ομοιόμορφα πάνω από τη γέμιση.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε. Μου αρέσει να το αφήνω μια νύχτα. Τοποθετήστε τα ότι μεινει στο ψυγείο.

ΠΗΓΗ: jeviko.com

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Cheesecake με ρικότα, τσιπ σοκολάτας και μαρμελάδα βύσσινου

Συστατικά

250 γραμμάρια ξηρά μπισκότα κακάου
100 g λιωμένο βούτυρο
500 g ρικοτα
125 γραμμάρια τυρί κρεμα
130 g ζάχαρη
Η μαύρη σοκολάτα πέφτει 70 g
Τριμμένο ξύσμα ενός λεμονιού
300 g Μαρμελάδα βύσσινου
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι ζάχαρης
Να διακοσμήσω:
Φρέσκια σαντιγί
Κεράσια

Εκτέλεση

1. Προετοιμάστε πρώτα τη βάση του μπισκότου και του βουτύρου. Ανακατέψτε τα μπισκότα στο μίξερ.

Ρίξτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση μια φόρμας (τσέρκι) και ομοιόμορφα. Αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά.

2. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα: Χτυπήστε τη ρικότα σε ένα μπολ, προσθέστε το τυρί κρέμα  και τη ζάχαρη που απλώνεται και ανακατέψτε καλά για να αναμίξετε όλα τα συστατικά. Προσθέστε το τριμμένο ξύσμα λεμονιού και τέλος τα τσιπ μαύρης σοκολάτας.

Πάρτε το τσέρκι πίσω από το ψυγείο και ρίξτε την κρέμα ρικότα πάνω από τη βάση του μπισκότου. Στρώστε καλά και τοποθετήστε το ξανά στο ψυγείο.

3. Προετοιμασία του γλασο βύσσινου: προετοιμάστε δύο, τρεις κουταλιές της σούπας σιρόπι ζάχαρης ή μελι και προσθέστε το στη μαρμελάδα βύσσινου, βάλτε τα πάντα σε ένα μίξερ και δουλέψτε απλώς για να αναμίξετε και να κάνετε τη μαρμελάδα πιο ρευστή.

Ρίξτε την μαρμελάδα πάνω από το τυρί ρικοτα πάνω από το και βάλτε το ξανά στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.


4. Πριν το σερβίρετε, γαρνίρετε με σαντιγι και κεράσια.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΓλυκά ρολά με ή χωρίς κρέμα πατισερι
Επόμενο άρθροΚεκάκια Αμυγδάλου: Φτιαγμένα με Αγάπη και Αμύγδαλο