Ψάχνετε για ένα δροσερό και λαχταριστό γλυκό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας; Το Cheesecake Κεράσι είναι η τέλεια επιλογή! Με την απαλή κρέμα τυριού και την πλούσια γέμιση κερασιού, αυτό το γλυκό θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Είτε το απολαύσετε σκέτο είτε το γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα ή σος σοκολάτας, το Cheesecake Κεράσι είναι σίγουρο ότι θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό.
Υλικά
Βάση
7 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνια τρίμμα digestive
3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
Γέμιση
230 gr τυρί κρέμα, μαλακωμένο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
220 gr σαντιγι
600 gr κερασι γλυκο
Εκτέλεση
Βάση
Προσθέστε το βούτυρο σε ένα μεσαίο μπολ. Ψήνετε στο μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει.
Προσθέστε τα τρίμματα digestive και τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά να ενωθούν.
Πιεστε καλά το μείγμα με τα ψίχουλα στον πάτο ενός ψεκασμένου ταψιού 20 x 20. Αφήνω στην άκρη.
Γέμιση
Προσθέστε το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι το τυρί κρέμα να γίνει λείο και χωρίς σβόλους. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέστε την κρύα σαντιγι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν αλλά μην τα παρανακατέψετε.
Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω από την κρούστα της βάσης, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα.
Ρίχνετε με κουτάλι τη γέμιση κερασιου από πάνω και την απλώνετε προσεκτικά ομοιόμορφα πάνω από τη γέμιση.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε. Μου αρέσει να το αφήνω μια νύχτα. Τοποθετήστε τα ότι μεινει στο ψυγείο.
ΠΗΓΗ: jeviko.com
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Cheesecake με ρικότα, τσιπ σοκολάτας και μαρμελάδα βύσσινου
Συστατικά
250 γραμμάρια ξηρά μπισκότα κακάου
100 g λιωμένο βούτυρο
500 g ρικοτα
125 γραμμάρια τυρί κρεμα
130 g ζάχαρη
Η μαύρη σοκολάτα πέφτει 70 g
Τριμμένο ξύσμα ενός λεμονιού
300 g Μαρμελάδα βύσσινου
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι ζάχαρης
Να διακοσμήσω:
Φρέσκια σαντιγί
Κεράσια
Εκτέλεση
1. Προετοιμάστε πρώτα τη βάση του μπισκότου και του βουτύρου. Ανακατέψτε τα μπισκότα στο μίξερ.
Ρίξτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση μια φόρμας (τσέρκι) και ομοιόμορφα. Αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα: Χτυπήστε τη ρικότα σε ένα μπολ, προσθέστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη που απλώνεται και ανακατέψτε καλά για να αναμίξετε όλα τα συστατικά. Προσθέστε το τριμμένο ξύσμα λεμονιού και τέλος τα τσιπ μαύρης σοκολάτας.
Πάρτε το τσέρκι πίσω από το ψυγείο και ρίξτε την κρέμα ρικότα πάνω από τη βάση του μπισκότου. Στρώστε καλά και τοποθετήστε το ξανά στο ψυγείο.
3. Προετοιμασία του γλασο βύσσινου: προετοιμάστε δύο, τρεις κουταλιές της σούπας σιρόπι ζάχαρης ή μελι και προσθέστε το στη μαρμελάδα βύσσινου, βάλτε τα πάντα σε ένα μίξερ και δουλέψτε απλώς για να αναμίξετε και να κάνετε τη μαρμελάδα πιο ρευστή.
Ρίξτε την μαρμελάδα πάνω από το τυρί ρικοτα πάνω από το και βάλτε το ξανά στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
4. Πριν το σερβίρετε, γαρνίρετε με σαντιγι και κεράσια.
Καλή Απόλαυση