Cheesecake φράουλα

Συστατικά:

Για τη βάση μπισκότου:

200 g μπισκότα Digestive (ή άλλα ξηρά μπισκότα)
100 γρ βούτυρο

Για τη γέμιση:

500 g light Philadelphia (ή παρόμοιο τυρί κρέμα)
240 ml κρέμα γάλακτος
8 γρ φύλλα ζελατίνης (περίπου 3 φύλλα)
80 γρ ζάχαρη άχνη
χυμό από μισό λεμόνι
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (υγρή)

Για διακόσμηση:

5-6 φράουλες
250 γρ φράουλες (για το ζελέ)
60 γρ ζάχαρη (για το ζελέ)
χυμό μισού λεμονιού (για το ζελέ)
4 γρ φύλλα ζελατίνης (περίπου 2 φύλλα)

Παρασκευή:

1. Βάση μπισκότου:

Ψιλοκόβουμε τα μπισκότα στο μίξερ.
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Ενώνουμε το λιωμένο βούτυρο με τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα ελατηρίου διαμέτρου 20 εκ.
Συμπυκνώστε το μείγμα των μπισκότων στον πάτο της φόρμας του κέικ, πιέζοντας καλά με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε τη φόρμα του κέικ στο ψυγείο για 30 λεπτά.

2. Γέμισμα:

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το Philadelphia light με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αποκτήσετε ένα κρεμώδες μείγμα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας υγρή κρέμα σε μια κατσαρόλα.
Στύβουμε τη ζελατίνη και τη διαλύουμε στη ζεστή κρέμα.
Προσθέστε τη διαλυμένη ζελατίνη στο μείγμα Philadelphia, ανακατεύοντας ζωηρά.
Χτυπάμε τη σαντιγί μέχρι να σφίξει.
Διπλώστε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα Philadelphia.

3. Συναρμολόγηση:

Βαζουμε φραουλες μισες γυρω στην φόρμα -τσερκι και αδειάζουμε τη γέμιση στη βάση του μπισκότου και ισιώνουμε καλά την επιφάνεια.
Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.

4. Ζελέ φράουλα:

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό σε μια κατσαρόλα.
Στύβουμε τη ζελατίνη και τη διαλύουμε σε ζεστό νερό.
Προσθέστε τη διαλυμένη ζελατίνη στο smoothie φράουλας και ανακατέψτε καλά.
Ρίχνουμε το ζελέ φράουλας πάνω από το cheesecake και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να δέσει το ζελέ.

5. Διακόσμηση:

Διακοσμήστε το cheesecake με φρέσκες φράουλες σε φέτες.

Συμβουλή:

Για ακόμα πιο νόστιμο cheesecake, μπορείτε να προσθέσετε λίγη Nutella στη γέμιση.
Εάν δεν έχετε φύλλα ζελατίνης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 φακελάκι σκόνης ζελατίνης.
Για πιο παχύρρευστο ζελέ φράουλας, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας άμυλο αραβοσίτου στο smoothie φράουλας.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30 λεπτά

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέτο Cheesecake

Σήμερα ένα από τα πολύ αγαπημένα μου πρόσωπα έχει γενέθλια αλλά κάνει μια συγκεκριμένη διατροφή έτσι έφτιαξα αυτό το ιδιαίτερο και υγιεινό γλυκό

Υλικά

Για την Βάση:
Πλιγούρι βρώμης με αποξηραμένα φρούτα.
Ωμοί ξηροί καρποί – μίγμα.
Γλυκαντικό – στέβια
Βούτυρο
Λίγο φρέσκο ​​γάλα.

Το επόμενο στρώμα:
1 μικρή συσκευασία μασκαρπόνε (250 g)
1 πακέτο τυρί κρέμα
γλυκαντικό γεύσης – στεβια
ξύσμα ενός λεμονιού
1 πακετο ζελατίνη
2-3 σταγόνες βανίλια.

Τελευταίο, τελευταίο στρώμα:
1 χούφτα κατεψυγμένα βατόμουρα
γλυκαντικό γεύσης
μισό πακέτο ζελατίνη
αμύγδαλα κομμένα σε φέτες.

Παρασκευή:

Απλώς για να διευκρινίσω ότι έφτιαξα το κέικ σε μικρή φόρμα με πάτο που πέφτει
(διάμετρος 18 cm), και πρόσεχα τα προϊόντα για τη βάση.
Για τη γλυκύτητα, προτιμήστε να το δοκιμάσετε αφού προσθέσετε το γλυκαντικό και αν
δεν έχει τόσο γλυκιά γεύση, προσθέστε κι άλλο.

Όλα τα υλικά για τη βάση αλέθονται στον επεξεργαστή τροφίμων και καλύπτονται με την κάτω στρώση του cheesecake.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Στη συνέχεια, σε ένα μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα, το γλυκαντικό, την τριμμένη φλούδα λεμονιού,
τη βανίλια και την προδιαλυμένη ζελατίνη.

Προστίθεται στη βάση και αφήνεται για αρκετές ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
Για την τελευταία στρώση έβαλα τα βατόμουρα στο μάτι της κουζίνας για περίπου 15 λεπτά
Εδώ μου έδωσαν ένα μυστικό να βάλω λίγο λάδι- την επόμενη φορά θα το κάνω 😉.
Προσθέτω γλυκαντικό για γεύση, προσθέτω τη διαλυμένη ζελατίνη και αποσύρω από τη φωτιά.
Αφού φτάσει στο μείγμα και αναλόγως το cheesecake – ρίχνω από πάνω και προσθέτω αμύγδαλα κομμένα σε φέτες!

Δεν είναι τόσο περίπλοκο, αλλά αποδείχθηκε ένας πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε Σιμιγδαλένιο Χαλβά Σοκολάτα: Μια Εύκολη Συνταγή για Όλους
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα Μεθυσμένα με Λουκούμι και Καρύδι: Γεύση και παράδοση