Υλικά
Έφτιαξα μία φόρμα-τσερκι 26 εκατοστά με αυτές τις ποσότητες
Για τη βάση
300 γρ ξηρά μπισκότα
200 γραμμάρια βούτυρο.
Για την κρέμα
450 γρ γιαούρτι λεμόνι
350 γρ άλειμμα τυριού
400 γρ κρέμας
150 γραμμάρια ζάχαρη
12 gr ζελέ σε φύλλα
Χυμός ενάμιση λεμονιού (μεσαίο)
Κρέμα λεμονιού
100 ml χυμός λεμονιού
100 ml χυμός πορτοκάλι
70 γραμμάρια ζάχαρη
15γρ κορν φλαουερ
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και τρίβουμε τα μπισκότα αφού τα βάλουμε σε μία σακούλα και τα κάνουμε σκόνη με ένα πλάστη
Αδειάζουμε τις σακούλα μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο ανακατέβουμε να γίνει σαν υγρή άμμος
Παίρνουμε μία φόρμα 23 εκατοστών στρώνουμε στη βάση της μία λαδόκολλα και αδειαζουμε μέσα το μείγμα των μπισκότων
και το πατάμε με ένα κουτάλι να κάνει βάση ,και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζελατίνη το νερό και το αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί
Σε τέταρτο μπολ – αδειάζουμε τα γιαουρτάκια με γεύση λεμόνι και το τυρί κρέμα 100 γραμμάρια ζάχαρη ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στη συνέχεια χτυπάμε με το μίξερ
Αδειάζομαι την σαντιγή μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού και χτυπάμε με το μίξερ και αφήνουμε στην άκρη
Στίβουμε ένα λεμόνι μέσα σ ένα μπρίκι και βάζουμε μεσα την στημένη ζελατίνη και το βάζουμε στη φωτιά
Ανακατεύουμε για ένα λεπτό μέχρι να λιώσει αδειάζουμε το μείγμα της ζελατίνης μέσα στην κρέμα μας τυριού και
αδειάζουμε όλο το μείγματος στη φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες
Στο χρόνο αυτό στίβουμε με δύο λεμόνια και το αναμιγνύουμε 100ml χυμό πορτοκαλιού το μείγμα το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με 70 γραμμάρια ζάχαρητή και 15 γραμμάρια κορν φλάουρ και το ανακατεύουμε ένα σύρμα χειρός
Το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε ωσότου πήξη βγάζουμε τη φόρμα μας από το ψυγείο και αδειάζουμε από πάνω το γλάσο και το απλώνουμε με ένα κουτάλι και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
Ξεφορμάρουμε το τσέρκι διακοσμούμαι φέτες λεμονιού
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κέτο Cheesecake
Σήμερα ένα από τα πολύ αγαπημένα μου πρόσωπα έχει γενέθλια αλλά κάνει μια συγκεκριμένη διατροφή έτσι έφτιαξα αυτό το ιδιαίτερο και υγιεινό γλυκό
Υλικά
Για την Βάση:
Πλιγούρι βρώμης με αποξηραμένα φρούτα.
Ωμοί ξηροί καρποί – μίγμα.
Γλυκαντικό – στέβια
Βούτυρο
Λίγο φρέσκο γάλα.
Το επόμενο στρώμα:
1 μικρή συσκευασία μασκαρπόνε (250 g)
1 πακέτο τυρί κρέμα
γλυκαντικό γεύσης – στεβια
ξύσμα ενός λεμονιού
1 πακετο ζελατίνη
2-3 σταγόνες βανίλια.
Τελευταίο, τελευταίο στρώμα:
1 χούφτα κατεψυγμένα βατόμουρα
γλυκαντικό γεύσης
μισό πακέτο ζελατίνη
αμύγδαλα κομμένα σε φέτες.
Παρασκευή:
Απλώς για να διευκρινίσω ότι έφτιαξα το κέικ σε μικρή φόρμα με πάτο που πέφτει
(διάμετρος 18 cm), και πρόσεχα τα προϊόντα για τη βάση.
Για τη γλυκύτητα, προτιμήστε να το δοκιμάσετε αφού προσθέσετε το γλυκαντικό και αν
δεν έχει τόσο γλυκιά γεύση, προσθέστε κι άλλο.
Όλα τα υλικά για τη βάση αλέθονται στον επεξεργαστή τροφίμων και καλύπτονται με την κάτω στρώση του cheesecake.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Στη συνέχεια, σε ένα μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα, το γλυκαντικό, την τριμμένη φλούδα λεμονιού,
τη βανίλια και την προδιαλυμένη ζελατίνη.
Προστίθεται στη βάση και αφήνεται για αρκετές ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
Για την τελευταία στρώση έβαλα τα βατόμουρα στο μάτι της κουζίνας για περίπου 15 λεπτά
Εδώ μου έδωσαν ένα μυστικό να βάλω λίγο λάδι- την επόμενη φορά θα το κάνω 😉.
Προσθέτω γλυκαντικό για γεύση, προσθέτω τη διαλυμένη ζελατίνη και αποσύρω από τη φωτιά.
Αφού φτάσει στο μείγμα και αναλόγως το cheesecake – ρίχνω από πάνω και προσθέτω αμύγδαλα κομμένα σε φέτες!
Δεν είναι τόσο περίπλοκο, αλλά αποδείχθηκε ένας πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός!
Καλή Απόλαυση