DESPACITO

Advertisement

Συστατικά:

– Για κέικ:

_ 2 αυγα.
_ 160 γραμμάρια αλεύρι μαλακό.
_ 80 γραμμάρια ζάχαρης.
_ 36 γραμμάρια πικρού κακάου.
_ Ένα κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ.
_ 7 γραμμάρια μαγιάς .
_ 80 ml γάλακτος.
_ 60 ml σπορέλαιου.
_ 100 ml ζεστού νερού.

-Για την κρέμα:

_ 390 γρ ζαχαρούχου γάλακτος.
_ 3 κουταλιές του γλυκού κακάο.
_ 2 κουταλιές της σούπας τυρί PHILADELPHIA.
_ Σταγόνες σοκολάτας.

Εκτέλεση

Σε ένα πιάτο αναμιγνύουμε με ένα πιρούνι 160 γραμμάρια αλεύρι , 36 γραμμάρια πικρού κακάου, 40 γραμμάρια ζάχαρης, 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ, 7 γραμμάρια μαγιάς για κέικ.

Σε μία μπασίνα με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε 2 αυγα, 40 γραμμάρια ζάχαρης, ,μια πρέζα αλάτι.
Μόλις το μείγμα ασπρίσει σχεδόν ενώ χτυπάμε προσθέτουμε 60 ml ηλιέλαιου, 80 ml γάλα, 100 ml ζεστού νερού.
Εδώ τώρα προσθέτουμε το ξηρό μείγμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε να πάρουμε ένα σοκολατένιο μείγμα

Λιπαίνουμε ένα πυρέξ 27 * 18cm και το βάζουμε στο φούρνο 180 βαθμούς για 25 ή 30 λεπτά.

Σε ένα ποτήρι με 100 ml ζεστού νερού ρίχνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ ανακατεύουμε και αφήστε το να κρυώσει. Βρεχετε τωρα το κέικ να ποτιστεί καλά και αφήστε στην άκρη

Advertisement

Για την κρεμα
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 390 γραμμάρια συμπυκνωμένου γάλακτος, 3 κουταλιές πικρό κακάο κακάου ας το βάλουμε στη φωτιά ενώ ανακατεύουμε με ένα συρμα να διαλυθεί πολύ καλα.
Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας τυρί PHILADELPHIA και ανακατεύουμε.


Κατεβαστε απο την φωτιά κα αφήστε το να κρυώσει καλά.
Αδειάστε το μείγμα πάνω απο το κέικ και απλώστε τις σταγόνες σοκολάτας.


Ας το βάλουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Εδώ είναι έτοιμο.

Σας συνιστώ πραγματικά να το δοκιμάσετε.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement