Οι φλωρεντίνες είναι μια νόστιμη γλυκιά λιχουδιά! Αυτά τα λεπτά και τραγανά γλυκά φτιάχνονται από καραμελωμένα ξηρούς καρπούς (συνήθως αμύγδαλα) που συνδέονται με λεπτή στρώση σοκολάτας. Μπορείτε να τα απολαύσετε μόνα τους ή να τα σερβίρετε με έναν καφέ ή τσάι. Είναι ιδανικά για να μοιραστείτε με φίλους και οικογένεια ή ακόμη και για να τα προσφέρετε ως δώρο. Απολαύστε τις φλωρεντίνες!
Υλικά
200 γρ.αμυγδαλο φιλε
60 γρ.βουτυρο
120 γρ.ζαχαρη
60 γρ.μελι
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζω το βούτυρο την ζάχαρη το μέλι να λιώσουν σε Μπεν Μαρί !
Όταν ομογενοποιηθούν τα βγαζω από την φωτιά και ρίχνω το αμύγδαλο φιλέ
Στρώνω μια λαδόκολλα σε ταψακι βάζω το μείγμα και το πατάω με κουτάλι να ισιωση !
Ψήνω στους 180 βαθμούς περίπου για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν το αφήνω λίγο να κρυώσει όχι τελείως και το κόβω τετράγωνα κομμάτια
Όταν κρυώσουν καλά τα βουτάω στην κουβερτουρα !
H Συνταγή είναι της κας Μαρια Ροβιθακη