Φλωρεντίνες😋

Οι φλωρεντίνες είναι μια νόστιμη γλυκιά λιχουδιά! Αυτά τα λεπτά και τραγανά γλυκά φτιάχνονται από καραμελωμένα ξηρούς καρπούς (συνήθως αμύγδαλα) που συνδέονται με λεπτή στρώση σοκολάτας. Μπορείτε να τα απολαύσετε μόνα τους ή να τα σερβίρετε με έναν καφέ ή τσάι. Είναι ιδανικά για να μοιραστείτε με φίλους και οικογένεια ή ακόμη και για να τα προσφέρετε ως δώρο. Απολαύστε τις φλωρεντίνες! 🍫

Μια γλυκιά αρμονία γεύσεων και υφών!

Οι φλωρεντίνες αποτελούν ένα αξεπέραστο γλυκό, συνδυάζοντας την τραγανή υφή των καραμελωμένων ξηρών καρπών με την αγκαλιά της σοκολάτας. Κάθε μπουκιά προσφέρει μια αίσθηση γλυκιάς πληρότητας, αφήνοντας στον ουρανίσκο μια γευστική πανδαισία.

Ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τις φλωρεντίνες τόσο ξεχωριστές:

  • Η τέλεια ισορροπία γεύσεων: Η γλυκιά καραμέλα αγκαλιάζεται από την πικρή σοκολάτα, δημιουργώντας ένα παιχνίδισμα γεύσεων που γαργαλάει τον ουρανίσκο.
  • Η τραγανή υφή: Τα καραμελωμένα ξηροί καρποί προσφέρουν μια αίσθηση αντίστασης σε κάθε δαγκωνιά, δημιουργώντας μια ευχάριστη αντίθεση με την απαλή σοκολάτα.
  • Η κομψότητα και η ποικιλία: Η μινιμαλιστική τους εμφάνιση κρύβει μια εκλεπτυσμένη γεύση, ενώ η ποικιλία ξηρών καρπών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προσφέρει άπειρες επιλογές για κάθε γούστο.
  • Η ευκολία: Η παρασκευή τους, αν και χρονοβόρα, δεν είναι δύσκολη, ενώ η συντήρησή τους είναι εύκολη και διαρκής.

Είτε τις απολαμβάνετε ως γλυκό σνακ, είτε ως συνοδευτικό του καφέ ή του τσαγιού σας, οι φλωρεντίνες είναι μια επιλογή που θα σας γλυκάνει και θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά

200 γρ.αμυγδαλο φιλε
60 γρ.βουτυρο
120 γρ.ζαχαρη
60 γρ.μελι

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ βάζω το βούτυρο την ζάχαρη το μέλι να λιώσουν σε Μπεν Μαρί !
Όταν ομογενοποιηθούν τα βγαζω από την φωτιά και ρίχνω το αμύγδαλο φιλέ
Στρώνω μια λαδόκολλα σε ταψακι βάζω το μείγμα και το πατάω με κουτάλι να ισιωση !
Ψήνω στους 180 βαθμούς περίπου για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν το αφήνω λίγο να κρυώσει όχι τελείως και το κόβω τετράγωνα κομμάτια
Όταν κρυώσουν καλά τα βουτάω στην κουβερτουρα !

H Συνταγή είναι της κας Μαρια Ροβιθακη

Προηγούμενο άρθροΚέικ με ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΚασεροτυρόπιτα: Το τέλειο συνοδευτικό για κάθε στιγμή