Χρόνος προετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά έως 1 ώρα
Κομματια: 8-12 éclairs

Συστατικά

250 ml νερό
115 γρ βούτυρο
200 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ψιλη
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια

300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1-2 κ.γ. ζάχαρη άχνη

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και ετοιμάζουμε το χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το βούτυρο και το νερό μέχρι να λιώσει το πρώτο.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα και συνεχίζουμε το βρασιμο για 2-3 λεπτά.

Αποσύρετε απο την φωτια το ανακατεύετε με δύναμη μέχρι να σμίξει το αλευρι καλα, το επιστρέφετε σε πιο χαμηλη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του κατσαρολιού και να μαζευτεί σε μια μπάλα. Το αδειάζετε σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει αρκετά, ώστε να μπορείτε να το αγγίξετε χωρίς να καίγεστε. Προσθέτετε μέσα ένα-ένα τα αβγά, χτυπώντας το μίγμα με το μίξερ (ή το σύρμα) μέχρι να απορροφηθούν και να γίνει μια ζύμη λεία και γυαλιστερή.

Χρησιμοποιήστε τη ζύμη για να δημιουργήσετε γραμμές 10-12 εκ. στο ταψί και ψήστε στο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι
να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει, κατά προτίμηση σε σχάρα.

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί (σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό) και την αποσύρετε από το μπεν-μαρί. Την αφήνετε να κρυώσει αρκετά ώστε να μπορείτε να την απλώσετε.

Σε μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε πηχτή σαντιγί. Μεταφέρετε τα πάντα σε μια τσάντα με μια μικρή τρύπα.

Παίρνετε ένα-ένα τα εκλέρ και με ένα μαχαιράκι τα ανοίγετε στο ένα πλευρό, σαν μικρά σάντουιτς.
Με τα δάχτυλα αφαιρείτε από μέσα τη μαλακή ζύμη- αν υπάρχει- και τα γεμίζετε με την σαντιγι.
Ύστερα, απλώνετε πάνω λιωμένη σοκολάτα και τα βάζετε σε πιατέλα στο ψυγείο για 10 τουλάχιστον λεπτά.

Καλη Επιτυχια

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς Σιμιγδαλένιος με κακάο και ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΓλυκό “Μπαμπάς”