Γαρίδες σκορδάτες με κόκκινη σάλτσα

Γαρίδες σκορδατες με κόκκινη σάλτσα, σερβιρισμενες με λιγκουίνι ολικής!

Υλικά

500 γρ. Γαρίδες μεγαλούτσικες κατεψυγμένες
2 σκ. Σκόρδο
1 σφηνάκι ούζο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 ντομάτες τριμμένες και λίγο σάλτσα ντομάτας
Μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι, πιπερι, θυμάρι!
Φύλλα μαϊντανού

Εκτέλεση

Λάδι στο αντικολλητικό μαζί με το σκόρδο σπασμένο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνω τις γαρίδες καλά καθαρισμένες και τις αφήνω να σοταριστουν για 2 λεπτά και σβήνω με το ούζο.
Μόλις εξατμιστεί, αφαιρώ τις γαρίδες και στο ίδιο σκεύος προσθέτω λίγο λάδι και βάζω το κρεμμύδι, γυρίζω για λίγο και προσθέτω τα υπολοιπα υλικά.
Μαγειρεύω για 10 -12 λεπτά, ξαναβάζω τις γαρίδες και σβήνω το μάτι!
Στο τέλος βάζω και λίγο ζωμό απο το βράσιμο των ζυμαρικών. Σερβίρω με μαϊντανό!

Καλή απόλαυση

Η Εκτέλεση είναι της Γεωργία Φαραζή

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παπαρδέλες με γαρίδες και σάλτσα Αlfredo

papardeles me garides kai saltsa alfredo

Υλικά

450 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. παπαρδέλες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
80 ml λευκό κρασί ή αντικαταστήστε το κρασί με χυμό από 1/2 λεμόνι
500 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί παρμεζάνα
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
πάπρικα γλυκιά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι.Βάζουμε τις γαρίδες τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
Τηγανίζουμε 1-2 λεπτά και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν.Αφαιρούμε τις γαρίδες σ ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.

Σε αυτό το σημείο βάζουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.Αλατοπιπερώνουμε.Προσθέτουμε 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα.Ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα.Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες και λείο.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά.Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και σερβίρουμε.
Απλό νόστιμο και εκπληκτικά εύκολο στην παρασκευή του καθώς είναι έτοιμο σε λιγότερο απο μισή ώρα.
Δοκιμάστε το !!!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

 

Προηγούμενο άρθροΗ σοκολατίνα που θα σε ξετρελάνει, χωρίς να νιώσεις τύψεις
Επόμενο άρθροΡολό κοτόπουλου γεμιστό με πατάτες