Γαύρος πλακί

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ζουμερό πιάτο όπως ο γαύρος πλακί, ψημένο στο φούρνο με φρέσκες ντομάτες, κρεμμύδια και μυρωδικά; Η πλούσια σάλτσα αγκαλιάζει τα ψαράκια, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο πιάτο που θα σας μαγέψει.

Είτε το απολαμβάνετε ως ορεκτικό, είτε ως κυρίως πιάτο, ο γαύρος πλακί είναι η ιδανική επιλογή για ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και εσείς αυτό το εκλεκτό πιάτο!

Υλικά:

1 κιλό γαύρος καθαρισμένος, χωρίς τα κεφάλια.
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες.
1 ματσάκι Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες.
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο.
2 σφηνάκια ούζο.
λευκό κρασί
αλάτι – Πιπέρι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Πλένουμε το γαύρο και τον αφήνουμε να στραγγίσει στο σουρωτήρι.
Στρώνουμε το γαύρο σε ένα ταψί. Τον πασπαλίζουμε με το σκορδάκι, το μαϊντανό και το κρεμμύδι και τελευταία βάζουμε την ντομάτα.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το χοντρό αλάτι και την ρίγανη και τελειώνουμε με το ούζο ή το κρασί.
Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μελώσει το ζουμάκι του.
Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο σαν μεζές για ούζο.

Καλή σας όρεξη!

Μία συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη