Ο Γεμιστός Μπακλαβάς είναι μια παραλαγή του κλασικού μπακλαβά! Η τραγανή κρούστα της κρούστας φύλλων θα τυλίξει την πλούσια γέμιση σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και θα κάνει ένα επιδόρπιο που θα σας ευχαριστήσει.
Για μια γεμάτη και σιροπιαστή γεύση, συνιστάται να δοκιμάσετε Μπακλαβά γεμιστό με ψημένη κρέμα καρυδιού.
Είτε τον σερβίρετε ζεστό είτε κρύο, ο Γεμιστός μπακλαβάς θα είναι το κυριαρχο του τραπεζιού σας και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Yλικά
450 γμ φύλλο κρούστας
150 γμ βούτυρο αγελαδινό
Για την κρέμα
220 γρμ βούτυρο αγελαδινό
230 ζάχαρη
250 γρμ καρύδια στο μουλτι
4 αυγά
130 γρμ αλεύρι γοχ
1 κγ κανέλα
1/4 κγ γαρίφαλο
Για το σιρόπι
700 γρμ ζάχαρη
500 νερό
100 γρμ μέλι
Ένα ξύλο κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάω στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο και να γίνει κρέμα συνεχίζω το χτύπημα προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά μόλις το μείγμα αφρατέψει καλά ρίχνω λίγο-λίγο το αλεύρι τα μυρωδικά και ανακατεύω τέλος με τη σπάτουλα τα καρύδια
Σε ένα κατσαρολάκι μικρό ζεσταίνω το βούτυρο βουτυρώνω τα μισά φύλλα ένα-ένα και τα βάζω κάτω στο ταψί ρίχνω τη γέμιση από τα καρύδια και ξαναβούτηρώνω τα από πάνω φύλλα το βάζω στο φούρνο στους 160 και ψήνω για 1 ώρα ίσως χρειαστεί να βάλουμε και μία βρεγμένη λαδόκολλα από πάνω για να μην καεί το ελέγχουμε εν πάση περιπτώσει λίγο πριν ψηθεί το γλυκό βάζω να βράσω το σιρόπι το κλείνω το σιρόπι σε τρία λεπτά από το σημείο βρασμό όταν βγάλω το ταψί από το φούρνο ρίχνω και το σιρόπι ζεστό ρουφάει αμέσως γιατί έχω τη γέμιση με αλεύρι
Αυτό το γλυκό θα μπορούσα να το κάνω στο ταψί του φούρνου αλλά επειδή το ήθελα σαν τούρτα το έκανα σε αποσπώμενη φόρμα τα επάνω φύλλα τα έκοψα πριν τα τοποθετήσω στο σκεύος
Εάν το φτιάξετε θα με θυμηθείτε
H Συνταγή είναι της κας ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ Κωνσταντινιά ΠΚ