Η γιαουρτόπιτα είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά, γιατί είναι απίστευτα αφράτη, πανεύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της. Με μόλις λίγα υλικά που έχω πάντα στο σπίτι, φτιάχνω ένα σιροπιαστό γλυκό που μοσχοβολάει βανίλια και έχει μια μοναδική, δροσερή γεύση. Είναι το ιδανικό γλυκό για να το απολαύσουμε με τον καφέ μας ή να το προσφέρουμε στους φίλους μας.


Υλικά για τη Γιαουρτόπιτα

  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 βανίλιες
  • 400 γρ. φαρίνα απ (αλεύρι για όλες τις χρήσεις με baking powder)

Υλικά για το σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση της Συνταγής

Πρώτα, χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Είναι πολύ σημαντικό το μείγμα να γίνει λευκό και παχύ.

Στη συνέχεια, προσθέτω τις βανίλιες, το λάδι και το γιαούρτι και τα χτυπάω όλα μαζί. Μετά, ρίχνω τη φαρίνα απ και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ ή με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζω το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά (3/4 της ώρας). Μόλις ψηθεί και κρυώσει λίγο, ρίχνω το σιρόπι.

Για το σιρόπι, βράζω τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά. Το σιρόπι μου πρέπει να είναι ζεστό και η γιαουρτόπιτα κρύα, ή το αντίστροφο, για να το απορροφήσει σωστά.

Τέλος, γαρνίρω με ό,τι μου αρέσει. Εγώ έβαλα κερασάκια που είχα φτιάξει μόνη μου!


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 55 λεπτά

Χρήσιμα Tips για τη Γιαουρτόπιτα

Για να γίνει η γιαουρτόπιτα σας ακόμα πιο αφράτη, χρησιμοποιήστε γιαούρτι πλήρες.

Μην παραψήσετε το γλυκό, γιατί θα γίνει στεγνό. Ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί στο κέντρο.

Για το σιρόπι, μπορείτε να προσθέσετε και μια φέτα λεμόνι ή ξύσμα πορτοκαλιού για περισσότερο άρωμα.

Φωτό syntages.gr