Η γίδα βραστή είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που συνήθως παρασκευάζεται με αργό μαγείρεμα. Η βραστή γίδα έχει μια μοναδική γεύση και υφή, και συνήθως συνοδεύεται με πατάτες, λαχανικά ή ρύζι. Είναι ένα πλούσιο και θρεπτικό φαγητό που μπορεί να απολαύσει κάποιος που αγαπά το κρέας.
Υλικά
2 1/2 κιλά κρεας
5 κρεμμύδια
1/2 ματσακι σέλερι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φινόκιο,
μπούκοβο
2 φύλλα δάφνης.
αλάτι, λεμόνι
Εκτέλεση
Εβαλα το κρέας σε ΝΕΡΟΞΥΔΟ 2 ωρίτσες, την επλυνα και την εβρασα για 10 λεπτά.
Την ξεπλυνα καλα και την έβαλα σε χύτρα με τα κρεμμύδια, σέλερι, σκόρδο 1 φινόκιο, μπούκοβο και 2 φύλλα δάφνης.
Δείτε Επίσης: Γίδα Βραστή…χειμωνιάτικη
Βράσιμο 70 λεπτα προσθεσα αλάτι λεμόνι και για 5 λεπτα ακόμη
Εάν την φτιάξουμε σε κατσαρολα την βάζουμε με κλειστο καπακι στο μισο της θερμοκρασίας για 3 ωριτσες.
Καλή απόλαυση
Η Συνταγή είναι από Taxiarchis Papathanasiou\
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Γίδα Βραστή
Υλικά
2,5 κγρ γίδα μπούτι με το κόκκαλο
1 ποτ.κρ κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγα φύλλα σέλινο
1 kg πατάτες
1-2 καρότα
1 λεμόνι χυμό
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού έπλυνα καλά το κρέας το άφησα μέσα σε λεκάνη για τρεις ώρες με λίγο νερό κρασί και τα φύλλα δάφνης
Την ξέπλυνα καλά και τη σοτάρισα με το λάδι για να θωρακιστεί. Την σκέπασα με νερό έριξα το κρεμμύδι στα τέσσερα κομμένο και μία σκελίδα
σκόρδο ολόκληρη και λίγα φύλλα σέλινο
Εκλεισα τη χύτρα και έβρασα 50 λεπτά άνοιξα έριξα τις πατάτες και τα καρότα σε κομματάκια λεμόνι αλάτι πιπέρι έκλεισα τη χύτρα και έβρασα
για 10 λεπτά και έτοιμη
Καλή απόλαυση
Η Συνταγή της Maria Perperi