Γλυκιά κολοκυθόπιτα με καρύδι ένα ζεστό αγκάλισμα σε κάθε μπουκιά, γεμάτο με γλυκές και πικάντικες γεύσεις. Η βελούδινη κολοκύθα αγκαλιάζει τα τραγανά καρύδια, ενώ η κανέλα και το γαρύφαλλο χαρίζουν ένα αξεπέραστο άρωμα.

Αντικαθιστά όλα τα άλλα γλυκά που είναι για τσάι ή καφέ, το πρωί ή μετά το μεσημεριανό γεύμα. Ένα υπέροχο υγιεινό επιδόρπιο, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με μέλι και το βούτυρο με sunflower❤️

Θα την ξαναφτιάξω σίγουρα!

5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Υλικά

2 πακέτα λεπτό φύλλο πίτας
1 κολοκύθα – 1,5 κιλό
2 κουταλιές της σούπας αγελαδινό βούτυρο με 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο για το λάδωμα των φλοιών
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
350 γραμμάρια θρυμματισμένα καρύδια
2 κουταλιές της σούπας αγελαδινό βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο για το τηγάνισμα της κολοκύθας
1 & 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1&1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Τηγανίζω την χοντροτριμμένη στο χοντρο του τριφτη κολοκύθα στο βουτυρο ή λαδι, προσθέτοντας ταυτόχρονα τη ζάχαρη, αφού μαλακώσει, την αποσύρω από τη
φωτιά και προσθέτω την κανέλα. Βάζω το τηγάνι υπό γωνία για να βγάλω λίγο από το υγρό που θα χρησιμοποιήσω μετά το ψήσιμο της πίτας.
Απλώνω ένα φύλλο κρούστας, απλώνω από πάνω μια κουταλιά λαδι ή βουτυρο, βάζω άλλο ένα φύλλο κρούστας και πασπαλίζω πάλι, απλωνω σε ολο το φυλλο 2-3 κουταλιές απο το μειγμα κολοκύθας, θρυμματίζω τα καρύδια από πάνω, βάζω έναν πλάστη στον πάτο, τυλίγω σε ρολό,
μαζεύω με τα δύο χέρια προς τη μέση, βγάζω και στρώνω σε ταψί λαδωμένο με ηλιέλαιο, ροδίζω από τη μέση προς τα έξω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει ελαφρώς ροζ, με ένα πινέλο αλείφω από πάνω το υγρό από την κολοκύθα που κρατησα😊

 

Η Συνταγή είναι της Suzana Kitchen  δείτε το βιντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γλυκιά Κολοκυθόπιτα ρολό

Γλυκια κολοκυθόπιτα ρολό

Συστατικά:

– 400 g τριμμένη κολοκύθα / κιτρινη
– 160 γραμμάρια ζάχαρης
– 5 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
– 1 πορτοκάλι ξύσμα
– 1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλιας
– 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
– 6 φύλλα ζύμης phyllo
– 4 κουταλιές ψίχουλα ψωμιού
– 4 κουταλιές καρύδια αλεσμένα
– ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα σε ένα μπολ στο χοντρό
Ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λέπτά
Σε ένα άλλο μπολ στραγγίζουμε την τριμμένη κολοκύθα πιέζοντας την με το χέρι,
πρέπει να μας βγάλει περίπου 150 μλ νερό.


Μέσα σε αυτό το υγρό ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε στην άκρη.
Μέσα στην τριμμένη κολοκύθα ρίχνουμε το ξύσμα, βανίλια, κανέλα και ανακατεύουμε.
Μέσα στο υγρό μείγμα στύβουμε το πορτοκάλι

Απλώνουμε 3 φύλλα και τα αλείφουμε με το υγρό μείγμα ενδιάμεσα και πάνω από το τελευταίο.
Πασπαλίζουμε πάνω από το τελευταίο φύλλο 2 κσ τριμμένη φρυγανιά
και απλώνουμε στο κέντρο την μιση δόση κολοκυθας, πασπαλίζουμε με 2 κσ καρύδια


και τυλίγουμε διπλώνοντας και τις άκρες.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα άλλα 3 φύλα.
Βάζουμε τα ρολά σε ταψί στρωμένο με φύλλο ψησίματος και αλείφουμε με το υγρό από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βγάζουμε απο το φούρνο αλείφουμε με το υγρό και βάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά

Βγάζουμε από το φουρνο και πασπαλίζουμε με αχνη ζαχαρη…

Ετοιμηηηηηηηηηηηη

Subscribe to recipe’s youtube chanel here

 

Προηγούμενο άρθροΦτιαξε αυτό το καταπληκτικό φαγητό! Πείτε μου αν εχετε φάει κάτι πιο νόστιμο με αυγά
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια κοκκινιστά με πουρέ