Το γλυκό 4 εποχές

Υλικά

για τη βασική ζύμη
5 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
1 και μισό ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
3 φλιτζάνια (οχι παραγεμισμένα) αλεύρι
1 ποτήρι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για γέμισμα και διακόσμηση

Για την κρέμα:
2 κρόκοι αυγών
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/2 λίτρο γάλα –
1 φακελάκι βανιλίνη
1/2 λεμόνι

☆Φρούτα εποχής σε μικρά κοματάκια

Υλικά

για την ζύμη

Με το σύρμα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα φουσκωμένο και αφρισμένο μείγμα.
Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ενσωματώνουμε πολύ απαλά τα τρία ποτήρια αλεύρι στη ζύμη και ανακατεύουμε ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω.
Προσθέστε επίσης το γάλα με διαλυμένο το baking powder

Στρώνουμε ένα μικρό παραλληλόγραμμο ταψί (22) με χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε μέσα το μείγμα, ισοπεδώνοντάς το καλά.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην σκουρύνει πολύ η επιφάνεια του κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Μόλις κρυώσει, κόβουμε το κέικ σε 8 ορθογώνια
Πάρτε ένα παραλληλόγραμμο και απαλά, με τη μύτη ενός πολύ κοφτερό μαχαιριού, χωρίστε κάθε παραλληλόγραμμο σε τρία μέρη.

Τώρα απλώστε μια στρώση κρέμας κρέμας ανάμεσα στις δύο πλευρές με τις φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια
Συνεχίστε έτσι με όλα τα ορθογώνια
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα
Διακοσμούμε με τούφες κρέμας στην επιφάνεια και φράουλες για γεύση.

Για την κρέμα λεμονιού

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια μέχρι να γίνει χλιαρό, σε μια άλλη κατσαρόλα χτυπάμε με ηλεκτρικό σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη
και μετά προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας καλά και προσπαθώντας να μην σχηματιστούν σβώλοι.
Τέλος προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και το χυμό λεμονιού…μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς
Αφού είναι έτοιμη, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και συνεχίζουμε να γεμίζουμε τα κομμένα ορθογώνια του κεικ.

Η Συνταγή είναι της Tra Cuore e Terra ricette calabresi di Patrizia Musacco

Προηγούμενο άρθροΠάστα Seranno
Επόμενο άρθροΥπέροχη Ιταλική Σαλάτα Καπονάτα…εγγυημένο ότι θα σας κερδίσει