Το Γλυκό Ψυγείου με Πτι Μπερ και Γκοφρέτα είναι μια πανεύκολη και γρήγορη επιλογή για να ικανοποιήσεις την ξαφνική λιγούρα σου για γλυκό, καθώς συνδυάζει υφές και γεύσεις που αγαπάμε όλοι. Ο συνδυασμός πτι μπερ, τραγανής γκοφρέτας και κρέμας σοκολάτας είναι απλά ακαταμάχητος, γι’ αυτό γίνεται ανάρπαστο. Επίσης, η δροσερή υφή του το κάνει ιδανικό για τις ζεστές μέρες, ωστόσο το απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο. Εγώ σου δείχνω την αυθεντική συνταγή!


Υλικά Συνταγής

Για την κρέμα:

  • Γάλα: 2 λίτρα
  • Ζάχαρη: 1/4 φλιτζανιού
  • Άνθος αραβοσίτου βανίλια (ή κορν φλάουρ): 8 κουταλιές της σούπας γεμάτες
  • Μαργαρίνη: 200 γραμμάρια
  • Σοκολάτα πραλίνα τριμμένη (ή γάλακτος): 200 γραμμάρια
  • Λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη: 200 γραμμάρια

Για το γλυκό:

  • Μπισκότα πτι μπερ: 2 πακέτα (το ένα με επικάλυψη σοκολάτας)
  • Γκοφρέτες ψιλοκομμένες: 2
  • Λικέρ κρέμα ή σοκολάτα: 6 κουταλιές της σούπας

Για την επικάλυψη:

  • Τριμμένη γκοφρέτα
  • Τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση

Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη, ακολουθήστε τα βήματα για την πιο αφράτη κρέμα.

Ξεκινάω το εύκολο γλυκό ψυγείου με πτι μπέρ και γκοφρέτα, φτιάχνοντας πρώτα την κρέμα.

Κρατάω μισό λίτρο γάλα χωριστά και διαλύω μέσα το κορν φλάουρ.

Βάζω το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.

Στη συνέχεια ρίχνω το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.

Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αφού πήξει, προσθέτω τη μαργαρίνη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.

Τη χωρίζω σε δύο μπολ, όσο ακόμα είναι ζεστή.

Στη μισή δόση προσθέτω τη σοκολάτα πραλίνα τριμμένη και ανακατεύω καλά.

Στην άλλη μισή ανακατεύω τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύω τις κρέμες με σπάτουλα όσο είναι ζεστές για να λιώσουν οι σοκολάτες.

Σε ένα μπολ θρυμματίζω σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα και προσθέτω τη γκοφρέτα.

Τα ραντίζω με το λικέρ και τα ανακατεύω.

Ρίχνω τα μισά μπισκότα στην κρέμα σοκολάτας και ανακατεύω να ντυθούν καλά.

Τα αδειάζω σε ένα πυρέξ σε μία στρώση.

Ρίχνω τα υπόλοιπα μπισκότα στην κρέμα λευκής σοκολάτας και ανακατεύω να ντυθούν.

Τα αδειάζω σε στρώση πάνω στην σοκολατένια κρέμα.

Αφού κρυώσει καλά, πασπαλίζω με ψιλοτριμμένη γκοφρέτα και τρούφα.

Παγώνω το γλυκό ψυγείου μέχρι να κρυώσει τελείως.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 25 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 4 ώρες (για το πάγωμα στο ψυγείο)


Χρήσιμα Tips για την συνταγή

Μικρά μυστικά για τέλειο γλυκό

Αντί για λικέρ σοκολάτα, μπορείς να ραντίσεις τα μπισκότα με λίγο ζεστό εσπρέσο για πιο έντονη γεύση καφέ-σοκολάτας.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κουβερτούρα καλής ποιότητας αντί για πραλίνα, για ακόμα πιο πλούσια γεύση σοκολάτας στο γλυκό ψυγείου.

Για πιο δροσερό αποτέλεσμα, πρόσθεσε στην κρέμα λευκής σοκολάτας ξύσμα από ένα λεμόνι.

Argirobarbarigou