BLACK FOREST

Για το παντεσπάνι πήρα έτοιμο….

Υλικά

Η γέμιση κερασιών:
1 βάζο κεράσια ,εγώ πήρα τα πιο όξυνα,
3 κτλσ ζάχαρη
Λίγη κανέλα
2 κτλσ κορν φλαουρ
5 κτλσ. Λικερ κερασι

Για την σαντιγί:
800μλ κρέμα γάλακτος με πάνω απο 30% λιπαρα ,
50γρ.ζάχαρη
50γρ.άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
3 πακετάκια sahnesteif ,στην ελλαδα μαλον θα ειναι το κρεμοριο αν δεν κάνω λάθος,
5 κτλσ λικέρ κεράσι.

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τα κεράσια κρατώντας το ζουμακι τους ,μετράμε 250 μλ και το βάζουμε σε κατσαρολάκι να βράσει με την ζάχαρη και την κανέλα,διαλύουμε το κορν φλαουρ σε λιγο νεράκι και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι μολις πήξει ρίχνουμε τα στραγγισμενα κεράσια να πάρουν μια οχι κανονική βραση το βγάζουμε απο την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφρά ,έχουμε ολα τα στερεά υλικά ήδη ετοιμάσει σε ενα μπολάκι καλά ανακατεμένα ρίχνουμε στην κρέμα και χτυπάμε να σφίξει καλα,(προσοχή προσοχή οχι βούτυρο ) πριν τελειώσουμε το χτυπημα ρίχνουμε το λικερ .
Τωρα το ευκολο μερος βαζουμε το ενα παντεσπανι και δεν το βρεχουμε ,ριχνουμε τα κερασια αφηνουμε γυρω γυρω ομως στην ακρη ενα δυο δάχτυλα κενο εκει θα βαλουμε λιγη σαντιγί να το καλυψει και βαζουμε το επομενο παντεσπανι και βρεχουμε ,εγω χρησιμοποίησα το ζουμακι που περίσσεψε με λιγο λικερ μεσα ,στρωνουμε σαντιγί ουτε ενα δαχτυλο παχος,τελευταιο πατο παλι βρεχουμε στρωνουμε την υπολοιπη σαντιγι και γύρο γύρο,κραταμε για την γαρνιτουρα λιγη σοκολατα…οπως βλεπετε και στην φωτογραφία ,ετοιμη για το ψυγειο για δυο ώρες η μέχρι να την σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Kar MarΣυνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.

Προηγούμενο άρθροΤσίζκεικ με γλυκό κεράσι
Επόμενο άρθροΠιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές