Τούρτα του Κωκ

Συστατικά

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής (δείτε συνταγή)
6 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, συν επιπλέον για την φόρμα
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις , συν επιπλέον για την φόρμα
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
3 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 ουγκιές ημιγλυκη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Κατευθύνσεις

1. Για το κέικ: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε μία 20 εκ στρογγυλη φόρμα κέικ. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπεικιν και το αλάτι και αφήστε στην άκρη(ξηρά συστατικά). Συνδυάστε το γάλα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
2.Με ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να κάνετε μια παχιά μαρέγκα,και το μείγμα κρατάει μια γραμμή για μερικά δευτερόλεπτα όταν ανασηκώνεται. Σταδιακά ρίξτε μέσα και χτυπήστε τα ξηρά συστατικά για ενσωματωθούν ενσωματωθεί.

3. Βάλτε το γάλα και το βούτυρο να πάρουν μία βράση. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε ζεστό μίγμα γάλακτος στην μαρέγκα και αναμίξετε μόνο μέχρι να γίνει ένα ομαλό και λείο μειγμα.
Ανακατεύουμε την βανίλια και μεταφέρετε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και το κάνετε λείο από πάνω.
4. Ψήστε μέχρι να χρυσίσει και να αποκολληθεί από τις πλευρές της φόρμας, 35 έως 40 λεπτά.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά στην φόρμα αφαιρέστε και μεταφέρετε σε ένα πιάτο για να κρυώσει, με τη κάτω πλευρά πλευρά προς τα επάνω και βγάζουμε το χαρτι ψησίματος.

5.Για την γέμιση του κέικ: Με ένα οδοντωτό μαχαίρι, κοψτε το κέικ οριζόντια
(αφήστε το μισό κάτω στο πιάτο). Απλώστε στο κάτω μισό την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σε απόσταση 1.5εκ από την άκρη. Τοποθετήστε απαλά το άλλο μισο του κέικ από πάνω σε στρώμα πουτίγκας.
6.Για να φτιάξετε τη γλάσο σοκολάτας: Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε την κρέμα γάλακτος να βράσει.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
7.Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και να πήξει ελαφρά, περίπου 10 λεπτά.
Όταν το γλάσο έχει πήξει, το ρίχνουμε πάνω από γεμιστό κέικ. Χρησιμοποιώντας μια μικρή μεταλλική σπάτουλα, απλώστε το στις άκρες του κέικ, επιτρέποντάς του να στάζει προς τα κάτω.
Αφήστε το γλάσο να κάτσει, 15 έως 20 λεπτά. Μπορεί να μπει στο ψυγείο χαλαρά καλυμμένο, μέχρι 2 ημέρες.

ΠΗΓΗ: seriouseats.com

Προηγούμενο άρθροΤα Πασχαλινά Κουλουράκια μας
Επόμενο άρθροΜπισκοτάκια λαδιού