Χοιρινές μπριζόλες με κρεμμύδια και πατάτες

Μια πολύ ωραία συνταγή που δεν απαιτεί μαχαίρι – το κρέας γίνεται εξαιρετικά τρυφερό. Και οι πατάτες και τα κρεμμύδια είναι τόσο νόστιμα που σχεδόν ξέχασα ότι έχω μια μπριζόλα στο πιάτο.

Απαραίτητα προϊόντα

4-6 μπριζόλες από χοιρινό λαιμό
2 κρεμμύδια
5-6 πατάτες
150 ml κόκκινο κρασί
1-2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2-3 δόσεις λαδιού
1 κουτ ρίγανη
1 κουτ πάπρικα
αλάτι

Εκτέλεση:

Αραδιάζουμε τις μπριζόλες στον πάτο ενός ταψιού, πασπαλίζουμε με ρίγανη και περιχύνουμε με σάλτσα σόγιας.
Τα σκεπάζουμε με κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.


Τοποθετούμε από πάνω τις καθαρισμένες πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες ίσου πάχους. Πασπαλίστε με μυρωδικά της αρεσκείας σας / αποφάσισα να βάλω μόνο αλάτι και 1 κουτ. πάπρικα.


Ρίχνουμε το κρασί και 1 κουτ. νερό, ρίξτε το λάδι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ μαύρισμα οι πατάτες / για περίπου 15-20 λεπτά /.

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοκεφτέτες από το τετράδιο της γιαγιάς
Επόμενο άρθροΡύζι φούρνου με κιμά γαλοπούλας και τυρί