Χοιρινή τηγανιά

Αυτή η χοιρινή τηγανιά μαριναρισμένη σε ένα μείγμα από αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, λάδι, μουστάρδα, πάπρικα και σκόρδο είναι μια συνταγή που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει! Η μαρινάδα προσδίδει στο κρέας μια πλούσια γεύση και νοστιμιά, ενώ το ψήσιμο στην τηγανιά το κάνει ζουμερό και τραγανό.

Πλεονεκτήματα:

  • Πλούσια γεύση: Η μαρινάδα με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά δίνει στο κρέας μια εκρηκτική γεύση που θα σας ξετρελάνει.
  • Ζουμερό και τραγανό: Το ψήσιμο στην τηγανιά δημιουργεί μια τέλεια ισορροπία ζουμερού κρέατος και τραγανής κρούστας.
  • Εύκολη συνταγή: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη στην εκτέλεση, ακόμα και για αρχάριους μάγειρες.
  • Γρήγορη προετοιμασία: Η μαρινάδα μπορεί να γίνει από την προηγούμενη μέρα, ενώ το ψήσιμο διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στην μαρινάδα και άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας, όπως δεντρολίβανο ή μαϊντανό.
  • Αν θέλετε μια πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο καυτερό πιπέρι.
  • Σερβίρετε την τηγανιά με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή πλιγούρι.
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στην τηγανιά λαχανικά, όπως μανιτάρια, κρεμμύδια ή πιπεριές.

Συνοψίζοντας:

Αυτή η χοιρινή τηγανιά μαριναρισμένη είναι μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα γίνει αγαπημένη σας!

Υλικά

Κρέας χοιρινό με λίγο λίπος

Μαρινάρισμα
Αλάτι πιπέρι ρίγανη θυμάρι
λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας χοιρινό, σε μικρά κομμάτια, σε ένα μπολ βάζουμε το αλάτι πιπέρι ρίγανη θυμάρι λίγο, λάδι, μουστάρδα, πάπρικα, μια σκελίδα σκόρδο σπασμένη, όλα αυτά τα αφήνουμε για μια νύχτα να μαριναριστουν.
Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι βάζουμε την τηγανιά και την τσιγαριζουμε σε δυνατή 🔥 φωτιά για ένα λεπτό, σβήνουμε με λίγο νεράκι και χαμηλώνουμε να σιγοβρασει μόλις σωθεί το νερό θα αρχίσει να τηγανίζεται, προσοχή δεν θέλει πολύ καβουρδισμα γιατί γίνεται πολύ σκληρή . Σερβίρουμε με ριγανιτσα και λεμονακι!!!!!!!!!!!!!

Η Συνταγή ειναι της Άρτεμις Ασκητακη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινή τηγανιά με κρεμμύδια

Χοιρινή τηγανιά με κρεμμύδια

Υλικά

Χοιρινό περίπου 500 γρ
Κρεμμύδια 4,5 κεφάλια
Πάπρικα 
Μαύρο πιπέρι τριμμένο
Ριγανη-θυμάρι
1/2 ποτηρ. κρασ λευκό κρασί
2 λεμόνια
Μαϊντανός

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το πλένουμε.
Σιγοβράζουμε σε λίγο νερό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε το κρέας για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο.
Μετά λίγη παπρικα αλάτι,πιπέρι, ριγανη θυμάρι.
Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια μου και ψηθεί το κρέας μου σβήνω με το κρασί μου και μόλις εξατμιστεί το κρασί μου σβήνω με τον χυμό από 2 λεμονιά.
Σε 3 λεπτά σερβίρω..!! Είναι πολύ απλή και νόστιμη τηγάνια δοκιμάστε την..!!
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή όρεξη! 🍷

ΠΗΓΗ

 

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτάκια γεμιστά με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΚότσι αρνιού στην γάστρα ή στο πήλινο