Χοιρινή τηγανιά
Χοιρινή τηγανιά…σαν τους παλιούς καλούς καιρούς που τηγανιζαν οι γιαγιάδες μας και μοσχοβολουσε όλοι η γειτονιά , δεν θα σας πω για νοστιμιά!!!!
Υλικά
Κρέας χοιρινό με λίγο λίπος
Μαρινάρισμα
Αλάτι πιπέρι ρίγανη θυμάρι
λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας χοιρινό, σε μικρά κομμάτια, σε ένα μπολ βάζουμε το αλάτι πιπέρι ρίγανη θυμάρι λίγο, λάδι, μουστάρδα,
πάπρικα, μια σκελίδα σκόρδο σπασμένη, όλα αυτά τα αφήνουμε για μια νύχτα να μαριναριστουν.
Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι βάζουμε την τηγανιά και την τσιγαριζουμε σε δυνατή 🔥 φωτιά για ένα λεπτό, σβήνουμε με λίγο νεράκι και χαμηλώνουμε να σιγοβρασει μόλις σωθεί το νερό θα αρχίσει να τηγανίζεται, προσοχή δεν θέλει πολύ καβουρδισμα γιατί γίνεται πολύ σκληρή . Σερβίρουμε με ριγανιτσα και λεμονακι!!!!!!!!!!!!!
Η Συνταγή ειναι της Άρτεμις Ασκητακη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Χοιρινή τηγανιά με κρεμμύδια
Υλικά
Χοιρινό περίπου 500 γρ
Κρεμμύδια 4,5 κεφάλια
Πάπρικα
Μαύρο πιπέρι τριμμένο
Ριγανη-θυμάρι
1/2 ποτηρ. κρασ λευκό κρασί
2 λεμόνια
Μαϊντανός
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το πλένουμε.
Σιγοβράζουμε σε λίγο νερό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε το κρέας για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο.
Μετά λίγη παπρικα αλάτι,πιπέρι, ριγανη θυμάρι.
Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια μου και ψηθεί το κρέας μου σβήνω με το κρασί μου και μόλις εξατμιστεί το κρασί μου σβήνω με τον χυμό από 2 λεμονιά.
Σε 3 λεπτά σερβίρω..!! Είναι πολύ απλή και νόστιμη τηγάνια δοκιμάστε την..!!
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή όρεξη! 🍷