Kέικ σιροπιού με κρούστα μπακλαβά

Απαραίτητα προϊόντα:

✔ Φύλλα Κρούστας μπακλαβάς ή πίτας 10-12 τεμάχια
✔ Βούτυρο αγελάδας 125 g / 1 συσκευασία /
✔ 100 γραμμάρια σιμιγδάλι
✔ Αλεσμένα καρύδια / φουντούκια / ή μπισκότα 150 γραμμάρια
Για κάλυψη:
✔ Αυγά 2 κομμάτια
✔ Ζάχαρη 100 γραμμάρια
✔ Φρέσκο ​​γάλα 100 ml.
✔ Λάδι 60 ml.
✔ Μπεικιν 1 συσκευασία / 10 g /
✔ Πακέτο 1 βανίλιας
Για το σιρόπι:
✔ Ζάχαρη 1,5 φλιτζάνια / με χωρητικότητα 250 ml /
✔ Νερό 1,5 φλιτζάνια
✔ Φέτα λεμόνι

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάστε το σιρόπι έτσι ώστε να έχει χρόνο να κρυώσει! Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, μια φέτα λεμονιού σε μια κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Πάρτε 15 λεπτά για να βράσει, αφαιρέστε από τη φωτιά, αφαιρέστε τις φέτες λεμονιού και αφήστε να κρυώσει.

Γυρίστε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω. Λιώστε το βούτυρο. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το σιμιγδάλι και τα αλεσμένα καρύδια. Πάρτε μια κρούστα και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείψτε το με λιωμένο βούτυρο, πασπαλίστε με το μείγμα σιμιγδάλι και καρύδια, διπλώστε το σαν ακορντεόν από την φαρδιά πλευρά και τοποθετήστε το
σε ένα λαδωμένο ταψί.
Κάντε το ίδιο με τις άλλες κρούστες μέχρι να γεμίσει το ταψί. Βάζουμε στο φούρνο για ψήσιμο για περίπου 15 λεπτά / ελαφρώς ροζ / Κατά τη διάρκεια αυτής της διάρκειας, ετοιμάστε τη γέμιση.

Σε ένα μπολ, σπάστε τα αυγά, προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε με σύρμα για περίπου 1-2 λεπτά.
Εάν θα είναι ευκολότερο για εσάς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ!
Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και χτυπάμε για ένα ή δύο λεπτά.
Τα προϊόντα πρέπει να αναμιχθούν καλά, διαφορετικά υπάρχει πιθανότητα πικρίας από το μπεικιν!
Βγάλτε το κέικ από το φούρνο και ρίξτε ομοιόμορφα με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
Επιστρέψτε στο φούρνο μέχρι να ψηθεί εντελώς (περίπου 20 λεπτά), ανάλογα με το φούρνο. Μόλις είναι έτοιμο – τοποθετήστε το ταψί σε μια σανίδα και περιμένετε 1-2 λεπτά και κόψτε στο επιθυμητό μέγεθος και ρίξτε το κρύο σιρόπι. Αφήστε για περίπου 2 ώρες για να απορροφήσετε καλά το σιρόπι.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ φρούτων
Επόμενο άρθροΤο τέλειο μεσημεριανό γεύμα…θα το λατρέψει όλη η οικογένεια